Според прокуратурата, след като миналия юни Иванова е отказала да напусне ИТН, Радостин Василев я притискал със заплахи да напусне и Народното събрание. Как е станало това огласиха от партията на Слави Трифонов и излъчиха разговора между Василев и Христинка  Иванова.

Свързани новини

04.09.2023 16:43

Съдът даде ход на делото срещу Радостин Василев

Видян 1494 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийският градски съд даде ход по същество на делото срещу независимия депутат Радостин Василев. Той е обвинен, че се е опитал да принуди бившата си съпартийка Христинка Иванова да напусне парламентарната група на партия "Има такъв народ".

Следващото заседание на съда ще бъде на 7 ноември, тъй като Василев ще участва в кампанията за местните избори.

Според прокуратурата, след като миналия юни Иванова е отказала да напусне ИТН, Радостин Василев я притискал със заплахи да напусне и Народното събрание. Как е станало това огласиха от партията на Слави Трифонов и излъчиха разговора между Василев и Христинка  Иванова.

Тезата ще бъде доказвана от Прокуратурата чрез свидетелските показания на самата Иванова, която беше конститутиурана и като частен обвинител, както и депутатът от ИТН Тошко Йорданов, има и четири експертизи - всичко това ще бъде изслушано на 7 ноември.

Тогава, тъй като по молба на защитата на Радостин Василев и във връзка с изборите за местна власт първото заседание по същество беше насрочено за ден, който еслед края на кампанията. Утре ще стане ясно как ще участва той във вота на 29 октомври -  на насрочена в БТА пресконференция.

В аванс независимият депутат обяви, че предстои да направи разкрития и да обясни как ще се противопостави "на мафията". А кои са нейните лица - ето отговорът му:

"Основните лица на мафията са ГЕРБ, Делян Пеевски и всички свързани с тях. Те стоят на първия ред в парламента. Това са хората, които трябва да са арестувани, да са по затворите, а не Радостин Василев. Кюлчета, пачки, всичко е прекратено, изпрани в Народно събрание се разхожда един, който е получил подкуп от 100 000 лева, друг, който е обвиняем за блудство с лице, ненавършило 18 години.

Имаме едни, дето направиха държавна измяна - Кирил Петков, Асен Василев и цялата им група, но просто използват Радостин Василев, който да се опитват да го смачкат. Ефектът е обратният, хората виждат кой е единствената защита в позиция пред това, което се случва в момента", коментира Радостин Василев.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес е подходящ момент да изследвате подсъзнателния си ум

Днес е подходящ момент да изследвате подсъзнателния