16.06.2011 17:42

Събарят циганското гето на Константин Величков

Видян 7675 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

До две седмици софийският район Възраждане няма да има ромско гето. Предстои премахване на незаконните постройки на улица Георги Желязков.


Това решиха съветниците от комисията по ред и сигурност в Столичната община. На заседанието й присъстваха жители на блокове в района. Те се оплакаха, че образувалото се  гето затруднява преминаването по тротоара, нарушава хигиенните условия и създава редица затруднения на жителите на квартала.


На заседанието присъства и заместник-кметът на района Валентин Николов, който обясни, че въпреки решението на съда, че постройките са незаконни, администрацията се опасява от санкция от Европейския съюз, ако премахне ромските къщи.


Незаконните постройки се намират на метър и половина от дворното място на новопостроена жилищна сграда с над 80 обекта в нея. Гетото попада и на няколко метра от блок 6 на булевард Константин Величков. Има влязла в сила заповед на кмета на район Възраждане от 2006 г. за изземане на незаконно построените имоти.


Въпреки многото примери на организации, които съдят страната за дискриминация, районната администрация има готовност да изпълни заповедта, обясни още Николов.


В края на дискусията съветниците решиха да възложат на кмета на район Възраждане Ева Сеизова, до две седмици проблемът да бъде решен и постройките да бъдат премахнати, като Столичната община ще помогне с каквото е необходимо.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

водолей