"С номинацията на Росен Желязков за шеф на НС даваме знак”, заяви пред БНР Радомир Чолаков, избран за депутат от ГЕРБ-СДС

Свързани новини

17.10.2022 10:15

С Желязков даваме знак за консенсус: ГЕРБ

Видян 826 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"С номинацията на Росен Желязков за шеф на НС даваме знак”, заяви пред БНР Радомир Чолаков, избран за депутат от ГЕРБ-СДС. “Той е човек с огромен административен опит, житейски мъдър, балансиран и много добър юрист. На нас ни трябва консенсус, имаме всички възможности парламентът да почне с безспорните въпроси и той има точно тази нагласа", подчерта той.


Според Чолаков вторият мандат за съставяне на правителство няма как да бъде реализиран без подкрепата на ГЕРБ, ДПС или Възраждане.


"Готови сме за конструктивни разговори по важни за държавата приоритети, ГЕРБ се променя непрекъснатo”, коментира пред БНТ и Десислава Атанасова.


"Предложихме контактна група и медиатори, които да водят разговори в контекста на това коя партия къде се позиционира. За мен е изненадващо това, че много безкомпромисно се приема ДБ и БСП да бъдат в една бъдеща коалиция. Аз почти не допускам, че ако отново са в управление заедно, ще се разберат по теми, които според мен са червената линия в идеологиите на уж дясната ДБ и уж лявата БСП", каза Атанасова.


По думите ѝ след 19 октомври медиаторите ще поканят парламентарните групи в НС. Като важни допирни точки тя посочи мерките за справяне с кризите, както и евроатлантизма.
  Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 17.10.2022 11:21

    Помним Желязков от аферата Костинброд и като любовник на социоложката Румяна Бъчварова, която мутрата настани за шеф на МВР и вся истински ужас и паника и за благодарност към свършените безобразия я изпрати посланик в Израел. Тази женица, където и да я сложат все нищо добро не може да направи. Та така и с този "консенсус" Желязков....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

дева