Свързани новини

19.11.2021 14:53

С вашия завет и ценности ние влязохме в битката за нова България: Радев в Копривщица

Видян 1099 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Ние сме в Копривщица да се преклоним и да благодарим. Да се преклоним пред вашите предци, които в най-мрачните периоди на нашата история, се изправиха и казаха: „На тази земя живее горд народ, за когото свободата и достойнството са най-висша ценност, по-скъпа от живота“. Това заяви президентът Румен Радев пред събралите се жители на Копривщица. „Искаме да благодарим на вас – техните потомци, които през ветровете на историята, пренесохте тези ценности. Около тези ценности се гради и настоящето, и бъдещето на България. Защото Копривщица никога не се е срамувала и страхувала да бъде сред първите. От първата пушка, която извести на Европа и целия свят, че България се пробужда, до нашата битка за нова България“, каза още той. Радев припомни, че в началото на кампанията преди  пет години отново са били в Копривщица. „Тогава чухме от вас, че връщане назад няма, но и преклонна глава не бива. Това беше много задължаващ завет. С този завет и ценностите, които пренесохте през годините, ние влязохме в битката за нова България“, посочи президентът. Той подчерта, че е било изключително тежка битка и много трудна борба, пълна обсада, ежедневни атаки, лъжи, манипулации. „Съблазняване дори да влезем в преговори с мафията. Не влязохме, защото вашият завет и подкрепа бяха зад нас“, коментира той. Според него днес България е друга. „Говорим за идеи, решения, проекти, модернизация. Но това е възможно само и единствено, ако довършим започнатото“, категоричен е Радев. Той подчерта, че изборът за президент и вицепрезидент е изключително важен. „Той е залогът в тази битка. Затова насочиха атаките си към нас. Президентската институция ги разобличи и събуди енергията за протест и недоволство и ги свали от власт. Единствено чрез тази институция могат отново да се върнат на власт. В неделя ще покажем, че това няма да стане, защото България заслужава достойно бъдеще“, каза още Румен Радев.

„Българите сме свободни по дух и побеждаваме тиранията. Няма по-подходящо място от Копривщица да заявим ясно това – тук се зароди идеята за свободата, тук е началото на българското Възраждане и новата българска държава“, заяви Илияна Йотова и изтъкна, че с президента Радев са свободни и независими хора, които не се поддават на опитите да ги вкарват в сделки.

Тя благодари за подкрепата и подчерта: „За разлика от нашия опонент, който снощи трижди се отрече от политическа партия ГЕРБ, ние сме признателни и се гордеем с подкрепата на всички партии и организации, на хилядите хора в инициативните ни комитети в цялата страна, които застанаха с името си зад нашия екип“.

Йотова заяви, че Копривщица е родила цяла плеяда герои, никой от които не се е самопровъзгласил за обединител, защото „народът и историята посочват истинските обединители“.


 Неплатена форма



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв