Свързани новини

25.08.2023 13:06

С тържествена церемония и водосвет изпратиха наши военни на мисия

Видян 780 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С тържествена церемония на площад Македония в Благоевград висши военни и кметът Илко Стоянов изпратиха военнослужещи за участие на мисия на НАТО в Косово и на ЕС в Босна и Херцеговина.

„Скъпи бойци, днес ви изпращаме на миротворческа мисия извън пределите на България, далеч от вашите семейства, близки и приятели. Вие поемате този риск в името на евроатлантическата солидарност със съзнанието, че изпълнявате своя дълг за мира в региона. Сигурен съм, че ще се справите отлично и достойно ще пазите, както във всеки миг досега, неопетнено името на нашата Родина. Вярвам, че смелостта, храбростта, присъщи за мъжете и жените от българската армия, ще надделеят! Всички ние се гордеем с вас и ви очакваме да се върнете живи и здрави на родна земя!“, каза кметът Илко Стоянов и подари икона на свети Георги на старши националния командир на контингента Станислав Цонев.

Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим и свещеници от благоевградския храм Въведение Богородично отслужиха водосвет за здраве. В церемонията участие взеха заместник-началникът на отбраната на РБ генерал-лейтенант Михаил Попов, командирът на Съвместното командване на силите генерал-майор Валери Цолов, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков, командирът на 3-то бригадно командване полковник Митко Балтов, заместник-областният управител Александър Мацурев, деканът на Правно-историческия факултет доц. д-р Николай Марин и други.


Източник: Пиринско днес



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

лъв