Свързани новини

18.03.2021 09:25

С К19 почина президентът на Танзания, който отричаше вируса

Видян 2879 пъти | Коментари 6
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Починал е президентът на Танзания Джон Магуфули, съобщава ТАСС, позовавайки се на съобщение на вицепрезидента Самия Хасан Сулуху по държавната телевизия. Причините за смъртта все още не са съобщени.


Британската медийна група Би Би Си, позовавайки се на лидера на танзанийската опозиция Тунди Лису, съобщи на 10 март, че 62-годишният Магуфули е в болница в Кения поради коронавирус и сърдечни проблеми. По-рано кенийският вестник „The Nation“ публикува статия, в която се посочва, че "един от лидерите на африканските държави" е приет в болница в Найроби поради COVID-19 и е на командно дишане. Изданието обаче не разкри името му. Независимо от това, статията съдържа препратки към съседна Танзания. В понеделник вицепрезидентът на страната призова танзанийците за спокойствие и единство на фона на слуховете, разпространяващи се в Африка за физическото състояние на Магуфули и възможното му заболяване поради коронавируса.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Anonimen 19.03.2021 08:29

    Президентът на Танзания е починал от сърдечни проблеми, а не от К19

  • 005 Anonimen 18.03.2021 20:15

    Има много начини за убиване, най скоропостижен и ефикасен е този с ЕМП-ита. Но не носи печалба като ваксините. Относно президента на Танзания: Колко известни учени, които оспорваха пандемията, ги самоубиха, та него ли не. Бай дъ уей, я вижте какво и къде е работила жената на Фаучи.

  • 004 Тествахме за коронавирус папая, коза и овца и резултатите са положителни 18.03.2021 17:05

    Пробите са били изпратени до лаборатория като експеримент, били са наименувани с човешки имена Президентът на африканската страна Танзания Джон Магуфули взриви мрежата с послание за коронавируса. Във видео обръщение към нацията той обявява, че тайно са изпратили на лаборатории, тестващи за коронавирус, проби от папая, овца, коза, няколко вида птици и... машинно масло. Изненадващо някои от тях, включително и тази на растението, са се оказали положителни. Интересното в случая е, че от правителството на Танзания умишлено са дали човешки имена и данни на пробите. Така папаята е била Елизабет Ан, 26 години, жена; машинното масло е било Джабил Хамза – 30-годишен мъж; дървото е било Сара Самуел на 45-години, жена и т.н. Почти половината от пробите са се върнали положителни, включително тази на козата, овцата и папаята – което е абсурдно, при положение, че единствените доказани досега случаи на коронавирус при животните са у котки. „Значи ли това, че трябва да поставим папаята под изолация? Трябва ли и козите, които отглеждаме да са под карантина? Резултатите от нашия експеримент са ясни – играта с тестовете е изключително мръсна, а случващото се в страната ни е невероятно. Или лаборантите, работещи с тестовете са подкупени, или не са достатъчно образовани (което не смятам, че е вярно), или има вмешателство в пробите“, казва в обръщението си президентът Магуфули. Той довършва със съвет към съгражданите си: „Не се притеснявайте! Особено тези, които не са уморени, не са болни! И това ще мине, но проблемът е, че вече и папаята изглежда е заразена...“

  • 003 Anonimen 18.03.2021 12:22

    Абе, що само тук, е не винаги,Гугъла по-малко ме трие? Или може би в зависимост от топика!?

  • 002 Anonimen 18.03.2021 12:20

    Починаха го.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

козирог