Американската посланичка Херо Мустафа и Дерек Шолей разговарят с министъра на отбраната Стефан Янев и неговия екип

Свързани новини

09.02.2022 09:31

С готовност ще подкрепим правителството по ключови въпроси: Съветник на Държавния департамент на САЩ в София

Видян 2107 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Съветникът на Държавния департамент на САЩ Дерек Шолей посети София, за да се срещне с вицепремиера Асен Василев, военния министър Стефан Янев и външната министърка Теодора Генчовска, съобщиха от американското посолство.




Сред обсъдените по време на срещите му теми са били стратегическото надграждане на българо-американските отношения, “засилването на общата ни сигурност и просперитет, както и продължаването на нашето тясно трансатлантическо взаимодействие в подкрепа на суверенитета и териториалната цялост на Украйна”.




“Приветстваме амбициозния дневен ред на новото българско правителство и с готовност ще го подкрепим в справянето с пандемията от COVID-19, корупцията, климатичните промени, енергийната диверсификация и други ключови въпроси”, заяви Шолей, цитиран от посолството на САЩ в София.




„За нас е важно в този критичен момент да сме сигурни, че вървим в правилната посока чрез модернизация и изграждане на способности“, каза от своя страна министър Янев, цитиран от пресцентъра на Министерството на отбраната (МО).




Пред Шолей той е акцентирал върху необходимостта от придобиване на нови бойни машини за Сухопътните войски като част от усилията на България за изграждане на тежка механизирана бригада.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Важен ден

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Важен ден, особено за взаимоотношенията ви с околните.