Свързани новини

17.02.2021 12:12

С 30 милиона лева продължаваме да помагаме на българските общини: Борисов

Видян 1538 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Правителството продължава да помага на българските общини, благодаря и на кметовете за тяхната загриженост за населените места и активността им. С тези думи министър-председателят Бойко Борисов се обърна към представителите на местната власт по време на правителственото заседание, съобщиха от правителствената информационна служба. Днес Министерският съвет отпусна 30 милиона лева по бюджетите на 17 общини. 20 милиона лева са средствата за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последици от бедствия за общините Сандански, Симитли, Варна, Дългопол, Трън, Левски, Гулянци, Иваново, Девин, Златоград и Неделино, а 10 милиона лева са одобрени по бюджетите на общините Благоевград, Свищов, Брезник, Перник, Радомир, Трън и Опан.
Министърът на финансите Кирил Ананиев подчерта, че се приема поредно постановление, с което правителството решава изключително важни проблеми на българските общини. „Уверен съм, че парите ще се използват ефективно за подобряване качеството на живота на хората в тези общини и на услугите, които се предоставят за тях“, заяви още финансовият министър.
Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски, под чието ръководство е Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, отбеляза, че се работи едновременно и за преодоляване на последствията от бедствия и аварии, и за превенция. „Взимаме бързи и адекватни решения и реагираме при всяка необходимост“, категоричен беше Терзийски.
За реконструкция на Спортна зала „Септември“ в гр. Свищов правителството предоставя 1,6 млн. лв. Кметът на общината Генчо Генчев уточни, че залата не функционира от две години и заяви, че с парите тя отново ще бъде в полза на гражданите.  
По бюджета на община Брезник се отпускат 246 хил. лв. за закупуване на ново оборудване и обзавеждане на читалище „Просвещение-1870“. Кметът Васил Узунов отбеляза, че средствата ще се използват за вътрешен ремонт, така че сградата да може отново да се ползва за важни мероприятия.  
За проектиране и изграждане на улица, пътна връзка към индустриална зона „Перник“ Министерският съвет предоставя 2,3 млн. лв. на община Перник. Кметът Станислав Владимиров определи помощта на правителството като навременна и уточни, че със средствата ще се изгради довеждаща инфраструктура към индустриалната зона. „Това ще помогне за привличането на инвестиции в общината“, допълни Владимиров.
2,1 млн. лв. отпуска правителството за реконструкция и рехабилитация на водопроводна мрежа в община Радомир. Кметът Пламен Алексиев заяви, че по този начин ще бъде предоставена възможност за първи път да се направи реконструкция и ремонт на ВиК мрежата.
Кметът на Опан Генчо Колев благодари за отпуснатите 600 000 лева, като изтъкна, че средствата ще се използват за подобряване на пътищата в общината.
За реконструкция на довеждащия за град Трън водопровод се отпускат


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

риби

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху изграждането на силни

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху