Свързани новини

02.07.2009 14:45

РЗС: Турция да прекрати вмешателството си във вътрешните работи на държава - член на ЕС

Видян 1308 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лидерът на "Ред, законност и справедливост” Яне Янев днес внесе в Представителството на Европейската комисия писмо, с което информира ЕК за държавния опит на Турция за вмешателство във вътрешните работи на България, което представлява опасност и за колективната сигурност на ЕС, съобщиха от пресцентъра на РЗС. Информацията е на БГНЕС.


"Политическият съвет на ПП "Ред, законност и справедливост” изразява своята сериозна тревога от пряката намеса на Република Турция във вътрешните работи на България. Недопустимо е грубото вмешателство на Анкара за определяне на изборните резултати в европейска държава.
Фактът, че дни преди националните избори в България, Анкара обявява временна амнистия за просрочените документи на пребиваващите там български граждани, е очевидно доказателство: залагат се опасни мини в българската политическа система и Турция може да провали членството на България в Европейския съюз. Турското проислямистко правителство осъзнава, че няма шанс да изпълни европейските критерии за членство и сега се стреми да превърне България в своя "база” за проникване. Очевидно е намерението да се прокарат турски проводници в законодателния орган на България - в лицето на депутати на ДПС, които по наши данни са съпричастни към турските тайни служби. В Турция живеят над 100 000 души с двойно гражданство, от които почти половината се възползват от констутиционното си право на глас. Решението дава възможност на нелегално пребиващащите български граждани, чиито документи са с изтекъл срок на годност, да пътуват и гласуват в България без притеснения за черен печат в паспорта. Като представител на българската демократична общественост, партия ”Ред, законност и справедливост” настоява Европейската комисия незабавно да се намеси по повод иницирането и внасяне на вот от чужда държава.
Смятаме, че Турция трябва да бъде предупредена официално да прекрати вмешателството си във вътрешните работи на държава-член на ЕС", се казва в писмото.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

риби