Свързани новини

27.01.2010 10:19

РЗС подкрепя активно производителите на тютюн

Видян 1274 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днес народните представители от РЗС вместо да присъстват на поредната казионна церемония по избора на нови министри в правителството на Б. Борисов ще бъдат сред земеделските производители в различни региони на страната, за да ги убедят, че трябва да подкрепят справедливите искания на тютюнопроизводителите и да поставят своите пред правителството, пише в декларация разпространена от пресцентъра на РЗС.


„Ред, законност и справедливост” констатира, че тютюнопроизводителите са изоставени от всички и най-вече от ДПС. Техните интереси станаха разменна монета в политическите договорки на тъмно между ДПС и ГЕРБ. Очевидно Ахмед Доган получи обещание неговите кадри по места да останат на постовете си и да не бъде търсена наказателна отговорност на корумпираните му министри в две поредни правителства, се казва още в декларацията. "Считаме, че за този геноцид срещу най-трудолюбивите хора на България трябва да се потърси най-строга отговорност."
РЗС не смята, че което и да било съсловие в страната ни трябва да става жертва на користна политическа търговия. В резултат на тотална некомпетентност, станала вече запазен знак на сегашните управляващи, цял един традиционен отрасъл на земеделието ни остана без финансиране и е на път да бъде окончателно унищожен. Хиляди тютюнопроизводители ги чака мизерия или гурбет, допълва текстът.
"Призоваваме Бойко Борисов, вместо да ходи при гръцките фермери като харчи неоправдани средства за хеликоптерни подвизи, да спре с лъжите си поне за кратко, за да обърне внимание на законните права на българските фермери".
„Ред, законност и справедливост” не само ще даде политическата си подкрепа за справедливите протести и блокади на тютюнопроизводителите на 28.01.2010 г., но и ще ги подпомогне организационно, както и чрез безвъзмездна правна помощ, завършва декларацията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

близнаци