01.08.2013 15:08

Руснаци: Дискриминират ни в България!

Видян 1088 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руски туристи се оплакват, че срещат затруднения при преминаването на паспортния контрол на летищата в България, пише ИТАР-ТАСС, като се позовава на Руския съюз на туристическата индустрия. Материалът е озаглавен „Руснаци се оплакват от дискриминация на летищата в България“.


От организацията посочват, че „руснаците, които пристигат в българските курорти, са принудени не по-малко от 2 часа да чакат за паспортен контрол в тесни и задушни помещения без климатици“. От съюза подчертават, че „в зоната за пристигащи на летището в Бургас работи само една тоалетна, а в зоната за пристигащи във Варна тоалетна изобщо няма“ и добавят, че до 25% от пристигащите в България руснаци са деца, като при това не се взимат предвид самолетите с млади туристи, които отиват на лагер.


От руския туристически съюз негодуват, че „руските туристи биват пропускани строго през гишето за неграждани на ЕС, дори и да няма опашка на „европейските“ гишета. Туристи се оплакали, че в Бургас граничарите не разрешават дори на руснаци с малки деца да преминат през гишето за граждани на ЕС.  Ако няма гости от Европа, тази част от зоната пустее, макар че до нея едва издържат да чакат стотици хора, казали още от руския туристически съюз.


От Руския съюз на туристическата индустрия очакват българското икономическо министерство да договори увеличаване броя на служителите на паспортния контрол и разчитат въпросът да бъде решен скоро, тъй като в момента е пикът на сезона.


По данни на Рустуризъм през 2012 година в България са почивали близо 400 000 руски туристи, което е с 15% повече от 2011 г., пише още ИТАР-ТАСС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион