Свързани новини

08.09.2020 11:43

Руско лекарство намалява К19- смъртността с пет пъти

Видян 1067 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Използването на руско лекарство е намалило смъртността на пациентите с тежка форма на  коронавирус с 3 до 5 пъти, каза пред в. „Известия“ разработилият го учен Олег Розенберг. Той подчерта, че все още се събират обобщени данни за всички случаи на употреба на лекарството. Розенберг уточни също, че по време на пандемията 120 пациенти са били лекувани със сърфактант, предаде БГНЕС.


В университета „Сеченов“ е съобщено, че 30 от 32-те пациенти в тежко състояние получили лекарството, са излекувани.


Ръководител на изследователската лаборатория по анестезиология и реаниматология “В. А. Алмазов“ Андрей Баутин каза пред изданието, че от 28 пациенти с тежко протичане на инфекция, получили терапия със сърфактант, 24 пациенти са се възстановили. Според центъра смъртността на критично болните пациенти е намалена от 80% на 14,3%.


"Липсата на повърхностноактивно вещество, синтезирано от самото тяло, се компенсира от външно лекарство. Това позволява дори алвеолите, повредени от вируса, да останат в изправено състояние и да извършват газообмен, да насищат кръвта с кислород", обясни Баутин алгоритъма на действието на лекарството. Той каза, че лекарството се прилага на пациенти чрез вдишване, процедурата отнема 30 минути два пъти на ден. За някои са били достатъчни два дни лечение, в някои случаи лекарството се е прилагало до пет дни.


Сергей Авдеев, главният пулмолог на руското министерство на здравеопазването, каза пред вестника, че от юли в Русия е започнало ново проучване на лекарството. Въз основа на резултатите от второто проучване се планира включването на сърфактанта в препоръките на здравното министерство за лечение на пациенти с COVID-19.

Според изданието в момента в света има около такива 10 препарата. Всички те, включително руският, първоначално са създадени да помагат на недоносени бебета, които все още не могат да дишат самостоятелно поради незрялост на белите дробове. От „Известия“ напомнят, че повърхностноактивното вещество е естествен препарат, получен от белите дробове на едрия рогат добитък.


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

скорпион

Въздържайте се от сложни решения с продължително влияние

Въздържайте се от сложни решения с продължително