Кафе с майчина кърма

Свързани новини

20.05.2023 07:15

Руско кафене продава кафе с майчина кърма за 8 долара

Видян 2629 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Малка мрежа от кафенета в уралския град Перм е започнала да приготвя и сервира кафе с майчина кърма, съобщи руското онлайн издание Mash. В него е включено интервю със собственика на кафенето и с един от доставчиците му, кърмеща майка.

Засега необикновеното предприятие остава в малък мащаб, като всеки ден в три кафенета, собственост на бизнесмена Максим Кобелев, се продават около 50 чаши от специалното капучино. В момента около девет майки снабдяват предприятието, казва той пред Mash, като дават около пет литра кърма на ден за нуждите на кафето, приготвяно в неговите обекти.

Предприятието изглежда доста доходоносно, като се има предвид, че млякото се продава на необичайно високата цена за чаша от 650 рубли (около 8 долара), докато обикновено капучино със същия размер струва средно около 150 рубли (по-малко от 2 долара) в Русия.


В същото време собственикът на кафенето плаща на майките-доставчици по 1000 рубли (12 долара) на торба с мляко, като настоява те да предоставят всички необходими медицински документи, за да докажат, че млякото им е безопасно за употреба. Една от доставчичките разказва пред "Маш", че за нея това е сериозен доход. Тя също така каза, че е имала кърма в изобилие, така че и бебето ѝ е добре нахранено.

Кобелев планира да разшири предприятието и търси още кърмещи майки, които да увеличат запасите от кърма на операцията. Той казва, че очаква до края на годината да продава по 1000 чаши от специалната напитка дневно. Не става ясно веднага дали той е провел пазарно проучване дали в Перм, чието население е малко над един милион души, действително съществува голямо търсене на такава екзотична напитка.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.