Свързани новини

30.08.2021 12:30

Руските чартъри не литнаха за България второ лято

Видян 2016 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руските туроператори не пуснаха второ лято чартъри до България, съобщиха представители на компаниите. От една страна руската държава не позволи да оперират до българското Черноморие, от друга самите компании не видяха икономически смисъл да пуснат полети само за два месеца през август и септември. Оперативният щаб на Руската Федерация взе решение да възобнови въздушния трафик с България едва от 28 юни 2021 г. Така през летния сезон оперираха само големите авиокомпании по редовните линии, защото чартърите не могат да се организират и тръгнат веднага, заяви за TravelNews Галин Георгиев, управител на туроператора “Солвекс” и представител на руската авиокомпания S7 у нас. Редовни полети до България имат “Аерофлот”, S7, “България Еър”, “Россия”, Ural Airlines и S7.

“Сезонът с руските туристи е слаб за България заради липсата на чартъри. Реални руски турусти почти няма, защото цените на билетите по редовните линии са високи и стават непродаваеми от нас туроператорите в пакет с хотелско настаняване”, коментира Георгиев. Според него основните руски гости са собствениците на апартаменти по морето, които пристигат по редовните линии. Цената на пакет за България е по-висока със 150-200 евро от тази за Турция и не можем да бъдем конкурентни по никакъв начин, обясни той. Руската авиокомпания S7 планира да оперира до българското Черноморие до края на октомври, но Георгиев уточни, че не се знае дали полетите ще бъдат изцяло изпълнени.

Големите групи с руски туристи не тръгнаха за България и през 2021 г., каза Бейзат Туналъ, генерален представител на туроператора “ТЕЗ тур”, който води туристи от Русия и Източна Европа. Чартъри не бяха организирани, а редовните полети са скъпи за туроператорите да организират пакети за България, обясни той. Пазарът от Беларус също е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

рак