чехли Dior

Свързани новини

30.03.2024 17:00

Руски съд глоби $175 жена заради контрабанда на 30 кг чехли Dior

Видян 7613 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На жена в Русия е наложена глоба за опит да внесе нелегално в страната обувки от френската луксозна марка Christian Dior, като твърди, че са подарък.

Жената, идентифицирана само като Нигора, е била спряна от митнически служители на летище Колцово в Екатеринбург на връщане от почивка в Турция. Митничарите се усъмнили в багажа ѝ, който според съобщенията съдържал 30 кг чехли Dior с различни размери.

Запитана за намеренията си по отношение на обувките, жената заявила, че те са предназначени за подаръци за гостите на предстоящата сватба на дъщеря ѝ. Митническите служители намират историята за съмнителна и конфискуват целия пакет, като налагат глоба.


Когато Dior научава за историята, модната къща завежда дело срещу жената за нарушаване на търговската марка. Компанията е поискала от нея да плати глоба в размер на 436 000 рубли (около 4750 долара).

Съобщава се обаче, че руски съд е намалил тази сума на 17 000 рубли (175 долара), като се е позовал на ниските официални доходи на жената. Жената е самотна майка с обявена заплата от 30 000 рубли на месец (330 долара). Не се уточнява кой съд е разгледал делото.

Много западни марки спряха да доставят стоките си в страната през последните две години, което доведе до скок на паралелния внос, понякога наричан "сив внос". Терминът се отнася до практиката, при която нефалшифициран продукт се внася в Русия без официалното разрешение на собственика на интелектуалната собственост чрез алтернативни канали за доставка.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв