Руското министерство на отбраната разпространи кадри, на които се вижда как противовъздушна система с малък обсег Tor-M2 прихваща произведен в САЩ дрон-камикадзе Switchblade, разположен от украинските сили

Свързани новини

28.09.2023 11:26

Руски прехващач унищожи произведен в САЩ дрон Switchblade

Видян 680 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руското министерство на отбраната разпространи кадри, на които се вижда как противовъздушна система с малък обсег Tor-M2 прихваща произведен в САЩ дрон-камикадзе Switchblade, разположен от украинските сили.

Вариантът "М2" е най-новият в семейството на Tor, който има способността да поразява цели в движение, а не след стационарно разполагане. Това го прави ефективен при защитата на военни колони.

Новите кадри демонстрират характеристиките на високоавтоматизираната оръжейна система и включват пример за успешното ѝ използване срещу американски дрон AeroVironment Switchblade.

За пръв път на бордовия дисплей е показан лутащият се боеприпас, като ясно се виждат характерните му два чифта крила. След това се показва как пусковата установка Tor-M2 изстрелва ракета, като екипажът следи отвътре нейния ход и попадението.


 От видеозаписа и коментарите на членовете на екипажа не става ясно дали унищоженият дрон камикадзе е бил по-лекият модел Switchblade 300 или по-тежкият Switchblade 600. 'Кузя', заместник-командир на батареята Тор-М2, обясни разликата между двата варианта, докато изброяваше различните цели, с които се занимават руските сили за противовъздушна отбрана в борбата срещу Украйна.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

скорпион