Руски лекари поставиха световен рекорд по отстраняване на ракови тумори

Свързани новини

23.03.2024 16:50

Руски лекари поставиха световен рекорд по отстраняване на ракови тумори

Видян 7351 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лекарите от водещия медицински център за лечение на рак в Русия успешно са отстранили 170 метастази от белите дробове на 37-годишен пациент в рамките на шест операции, всяка от които е продължила по няколко часа, съобщиха от пресслужбата на клиниката.


Метастазите се появяват, когато ракът се разпространява от първичното място и се образуват нови тумори в отдалечени органи. Повечето смъртни случаи от рак се дължат на метастази, а не на първичните тумори.


"В световната онкология няма аналози за този случай", се казва в изявление на Националния медицински изследователски център по онкология "Н. Н. Петров" от вторник.


Базираният в Санкт Петербург онкологичен център е един от най-големите диагностични и лечебни центрове в Русия, предоставящи грижи на пациенти с онкологични заболявания.


Според съобщението пациентът е бил приет в центъра с множество метастази в белите дробове, които са резултат от остеосарком, с който е бил диагностициран през 2020 г.



В продължение на четири години се подлага на химиотерапия в Москва, последвана от отстраняване на тумор и част от рамото, и още няколко курса химиотерапия в Германия. В резултат на това растежът на лезиите е спрян. Според протоколите в Германия обаче лекарите премахват не повече от 10-15 метастази по време на една операция.


"Премахването на например 30 или 50 метастази от долния лоб на белия дроб е голяма травма за организма сам по себе си и беше изключително важно да се даде време на [пациента] да се възстанови", казва Евгений Левченко, началник на отделението по гръдна онкология в НМЦ "Н. Н. Петров", като обяснява, че именно затова премахването е извършено в рамките на шест отделни операции.


Три от операциите са извършени по метода на "изолираната химиоперфузия " - модернизирана и патентована техника на руския медицински център, която може да спаси пациенти дори с най-тежкия четвърти стадий на рак. Методът дава възможност да се отстранят най-малките метастази от белодробната тъкан, като по този начин се елиминира възможността за поява на нови метастази в белите дробове.


В крайна сметка прогнозата на пациентката сега е "най-оптимистична", казва Левченко.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв