Александра Митрошина

Свързани новини

08.05.2023 09:35

Руски блогър призна укриване на данъци за 1,2 милиона долара

Видян 20963 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Известната руска блогърка Александра Митрошина обяви, че е изплатила изцяло данъчните си задължения в размер на над 120 милиона рубли (1,5 милиона долара), след като властите започнаха наказателно разследване, в което я обвиняват в укриване на данъци.

В предаване в Youtube от Дубай, където живее в момента, блогърката признава грешката си, че не е обърнала нужното внимание на данъците. "Наистина някои данъци не бяха платени", каза тя. "На 20 април 2022 г. бях обект на данъчна проверка. Непосредствено след образуването на наказателно дело платих по-голямата част от данъчните задължения. Вчера изплатих изцяло главницата на дълга".

Митрошина настоява, че никога не е имала намерение да укрива доходите си и че винаги е плащала данъците си през цялата си кариера на блогър. Тя твърди, че дългът е възникнал поради грешки на аутсорсинг компания, както и поради собственото ѝ безотговорно отношение към счетоводството.

Изявлението ѝ идва, след като Следственият комитет на Русия обяви започването на наказателно дело срещу Митрошина по подозрение в укриване на данъци. Причината е, че според съобщенията властите са започнали репресии срещу най-добре печелещите звезди на социалните медии в Русия, за почти всички от които се смята, че имат огромни неизплатени данъчни задължения.


 Според няколко медийни източника руските данъчни власти са създали специален отдел за блогове, който се занимава единствено с личностите от социалните медии, които печелят над 50 милиона рубли (629 500 долара) годишно. Източници от Федералната данъчна служба съобщават, че пред информационния сайт Baza "никой не е плащал данъци" и предполагат, че броят на наказателните дела срещу блогъри скоро може да се увеличи.

Миналата седмица водещият руски лайфстайл гуру Елена Блиновская беше драматично задържана на граничен пункт в Беларус, докато се опитваше да избяга от страната. Впоследствие блогърката призна, че не е платила данъци в размер на над 11 млн. долара, както и за пране на пари. Бившата победителка в конкурс за красота, която направи цяло състояние, продавайки своите мотивационни онлайн уроци за самопомощ на своите 5,3 милиона последователи в Instagram, е обвинена и във фалшифициране на бизнес документи, за да укрие доходите си.

Месец преди това популярната фитнес блогърка Валерия Чекалина и съпругът ѝ също бяха обвинени, че не са платили данъци в размер на над 311 млн. рубли (3,8 млн. долара). Сега двойката е заплашена от до три години затвор, както и от голяма глоба, ако бъде призната за виновна в укриване на данъци.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.