Миналата седмица председателят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин проведе среща с председателя на Камарата на федерацията на Етиопия Агенеху Тешагер, на която двете страни обсъдиха икономическото сътрудничество.

Свързани новини

03.06.2023 07:05

Руски автомобили ще се сглобяват в Африка

Видян 11513 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Според посланика на Москва в Адис Абеба Евгений Терехин руските автомобилни производители обмислят да открият завод за сглобяване в Етиопия.

Той заяви пред бизнес вестника "Известия" тази седмица, че в момента се обсъжда такава възможност.

Посланикът подчерта, че търговията между Русия и африканските страни нараства, като през 2022 г. общият оборот ще достигне 18 млрд. долара.

Африканските държави продават на Русия плодове, зеленчуци, чай, кафе, цветя и скъпоценни дървесни видове, обясни Терехин.

"Лъвският дял от руския внос от Етиопия е кафе, докато повече от половината от руския износ за страната през 2022 г. е пшеница. Освен това Русия изнася за Етиопия петролни продукти и хартиени изделия", отбеляза дипломатът.

Миналата седмица председателят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин проведе среща с председателя на Камарата на федерацията на Етиопия Агенеху Тешагер, на която двете страни обсъдиха икономическото сътрудничество.

"Етиопия е важен партньор на Русия в Африка. Ние винаги сме водили такъв диалог с Етиопия и поддържаме отношения вече повече от 125 години", заяви Володин.


Председателят на Думата добави, че руските компании се интересуват от дългосрочно сътрудничество с етиопски партньори в области като минното дело, енергетиката, транспорта, строителството и селското стопанство.

Според Тешагер отношенията с Русия са силни, но трябва да се развиват още повече, особено в областта на търговията и инвестициите.

"Искаме Русия да бъде наша основна търговска дестинация", подчертава официалният представител.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.