Забраната на Русия се отнася за клоновете на базираната в Обединеното кралство Amnesty International Ltd, базираната в САЩ Фондация "Карнеги" за международен мир, Human Rights Watch Inc и Института за международно образование

Свързани новини

09.04.2022 07:14

Русия забрани дейността на западни НПО

Видян 1785 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия нареди да бъдат закрити повече от дузина местни клонове на организации с нестопанска цел, фондации и други неправителствени организации, базирани на Запад, като заяви, че те са нарушили руското законодателство.




Сред засегнатите организации са "Амнести интернешънъл", "Хюман райтс уоч", Фондация "Карнеги" за международен мир и няколко германски и полски неправителствени организации.




В петък Министерството на правосъдието в Москва обяви, че ще премахне от регистъра петнадесет руски клона на организации, базирани в САЩ, Обединеното кралство, Германия и Полша, като се позова на "установени нарушения на руското законодателство".




Забраната на Русия се отнася за клоновете на базираната в Обединеното кралство Amnesty International Ltd, базираната в САЩ Фондация "Карнеги" за международен мир, Human Rights Watch Inc и Института за международно образование. Руските клонове на базираната в Швейцария фондация "Ага Хан" и на полската неправителствена организация "Wspólnota Polska" също бяха закрити.


 


Повечето от забранените неправителствени организации обаче са германски, включително фондациите, носещи имената на Фридрих Науман, Фридрих Еберт, Конрад Аденауер, Ханс Зайдел, Хайнрих Боел и Роза Люксембург, както и офисите на Германската изследователска фондация в Русия.




В четвъртък Амнести Интернешънъл заяви, че Русия е участвала в "извънсъдебни екзекуции и други незаконни убийства" в Украйна, които трябва да бъдат разследвани като военни престъпления. Русия отхвърли тези обвинения, отправени от украинското правителство, и настоя, че провежданата от нея военна операция в Украйна не е насочена срещу цивилни граждани.


 


Междувременно американските сенатори Рик Скот (Р-Флорида) и Майк Браун (Р-Индиана) предложиха законопроект, който ще блокира финансирането от данъкоплатците на Amnesty International (AI), обвинявайки групата в "неверни, антисемитски доклади, атакуващи Израел, най-силния съюзник на Америка в Близкия изток".




Двамата сенатори заявиха, че само през последните 20 години AI е получила над 2,5 милиона долара от правителството на САЩ.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 10.04.2022 07:35

    браво,те са разврат,шпионаж и натрапници на западни гадости.Затова Орбан ги изгони,евала

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.