Свързани новини

04.10.2016 14:33

Русия строи голяма военна база близо до украинската граница

Видян 1389 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Русия завършва строителството на голяма военна база близо до границата с Украйна. Съоръжението ще приеме моторизирана стрелкова дивизия в състав до 10 000 души. Първите от тях ще бъдат разположени в базата до 1 декември тази година, предаде КРОСС.


Русия завършва строителството на голяма военна база в южния Ростовски регион, близо до границата с Украйна. Базата ще приеме моторизирана стрелкова дивизия. В нея ще бъдат разположени до 10 000 военнослужещи.


Заместник-директорът на строителната компания Евгений Захаров заями, че "в момента текат довършителни работи в последните три спални помещения. Стартирахме и приспособихме всички инженерни системи. Базата ще бъде готова да приеме първите военнослужещи още преди 1 декември 2016 г."


Базата, която се състои от три военни съоръжения, се намира на около 100 км от украинската граница. Тя е последното попълнение във верига военни звена, които Кремъл поставя начело на фронтовата линия в нарастващата си конфронтация с НАТО.


Русия и членки на Алианса споделят граници около Балтийско море на север, докато на юг границите на Руската федерация са с Украйна и Беларус.


Откакто проруският президент на Украйна Виктор Янукович бе свален от власт и заменен с прозападно ориентирания Петро Порошенко, Москва смята Киев за сателит на НАТО, отбелязва Ройтерс. Отношенията на Русия със Северноатлантическия пакт се обтегнаха много след анексирането на полуостров Крим през 2014 г. и руската намеса в конфликта в Източна Украйна.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

близнаци