Руското правителство трябва да разработи нова система за влизане на чужденци в страната, която да им позволява да пътуват в Русия без визи, дори ако техните собствени държави все още изискват визи от руснаците, заяви президентът Владимир Путин.

Свързани новини

02.11.2022 11:29

Русия ще облекчи едностранно визовата процедура за чужденци: Кремъл

Видян 648 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руското правителство трябва да разработи нова система за влизане на чужденци в страната, която да им позволява да пътуват в Русия без визи, дори ако техните собствени държави все още изискват визи от руснаците, заяви президентът Владимир Путин.

Правителството, включително министерствата на вътрешните и външните работи, както и Федералната служба за сигурност (ФСБ), трябва да "разработят и представят предложения за въвеждане на безвизов режим за чужденци, пътуващи в Русия с туристическа, бизнес или образователна цел, както и за тези, които участват в спортни или културни събития", се казва в президентски указ, издаден в неделя.

Всички мерки трябва да бъдат въведени "независимо от принципа на реципрочност", се казва в документ, публикуван от Кремъл. Решението беше взето след заседание на изпълнителния комитет на Държавния съвет на Русия. Държавният съвет е консултативен орган, сформиран от президента с цел по-добро координиране на задачите на различни правителствени и обществени агенции.


В заповедта се предлага също така да се увеличи срокът на валидност на многократните визи, както и да се облекчат разпоредбите в областта на туризма, включително граничните проверки на руските туристически кораби. По-рано руският град Санкт Петербург разреши на организирани групи туристи, пътуващи с круизни кораби, да влизат и да пребивават на територията му без визи за определен период от време. Президентът предложи тази практика да се разпространи и в други руски региони.

На правителството беше наредено също така да работи за увеличаване на броя на пътническите и товарните полети на авиокомпании от "приятелски страни". Предложенията на правителството трябва да бъдат представени преди 1 юни 2023 г.

Това се случва в момент, когато ЕС затегна визовите ограничения за руснаци. През септември блокът преустанови действието на споразумението си за облекчаване на визовия режим с Москва. По-късно същия месец тя въведе допълнителни ограничения, като забрани на руснаците да кандидатстват за визи за краткосрочно пребиваване в ЕС от трети страни.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

стрелец

Докато се занимавате с финансови въпроси

Докато се занимавате с финансови въпроси и грижи за