Информацията за предполагаемия заговор е била предоставена от служител на Службата за сигурност на Украйна (СБУ), който доброволно се е предал на руските сили

Свързани новини

20.03.2022 07:33

Русия: Радикали подготвят нападение срещу дипломатическата мисия на САЩ в Западна Украйна

Видян 1477 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руските военни са научили за заговор на украински националистически групировки с твърда линия за нападение срещу дипломатически обекти на САЩ и други западни държави, разположени в западния украински град Лвов. Новината бе съобщена от говорителя на руското Министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков по време на брифинг за медиите в събота.



Информацията за предполагаемия заговор е била предоставена от служител на Службата за сигурност на Украйна (СБУ), който доброволно се е предал на руските сили, каза Конашенков.



"Офицерът е участвал пряко в организирането и обучението на саботажни и терористични групи, които да работят в освободените от националистите райони", заявява служителят.


 


Офицерът е предоставил на руските военни списък с агенти на СБУ и други лица, замесени в подобни дейности, като е предоставил информация за предполагаемия заговор за нападение срещу дипломатически обекти в западната част на страната.


 


"Офицерът говори . . . за [планирани] терористични актове в Лвов срещу служители и обекти на дипломатическите мисии, поддържани от САЩ и други западни държави. Искам да подчертая, че киевският режим е напълно наясно с плановете на националистите, но не прави нищо, за да ги предотврати", заяви Конашенков.




Крайната цел на предполагаемите планирани атаки е да се обвини Москва за тях, като инцидентите се използват като лост за притискане на страните от НАТО да предоставят повече оръжия и да създадат отдавна исканата "забранена за полети зона" над страната, твърди служителят.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион