Свързани новини

27.04.2021 12:13

Русия прекратява участието си в Открито небе в края на май

Видян 998 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия планира да прекрати участието си в международния договор „Открито небе“ в края на май, съобщиха от руското министерство на външните работи, предаде БНР.

От външнополитическото ведомство подчертават, че договорът се разпада и че обсъждането на съхраняването му ще стане възможно тогава, когато Съединените щати ясно и недвусмислено съобщят решението си да се върнат към споразумението.

Позицията на Москва беше огласена от ръководителя на руската делегация на преговорите във Виена по въпросите на сигурността и контрола на оръжията Константин Гаврилов.

По думите му, ако статуквото се запази, в близките дни правителството ще представи на президента законопроект за денонсирането на договора.

Вашингтон обяви оттеглянето си от международното споразумение на 22 ноември миналата година. На 15 януари руската страна също съобщи, че се готви да прекрати участието си в „Открито небе“.

Договорът дава право на страните по него да извършват взаимни наблюдателни полети над военни обекти. Получената информация се събира в обща база данни, до която имат достъп повече от 30 държави, сред които и България.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

лъв