По данни на Международната агенция по енергетика само през юли Русия е изпомпвала на световния пазар по 7,4 млн. барела суров петрол и продукти като дизел и бензин всеки ден

Свързани новини

30.08.2022 17:12

Русия получава повече приходи от петрол от всякога: WSJ

Видян 3997 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нарастващото търсене на петрол от някои от най-големите икономики в света е помогнало на Русия да изнася почти толкова суров петрол, колкото преди конфликта в Украйна и последвалите западни санкции, съобщи Wall Street Journal.

Освен това нарастващите световни цени на суровия петрол, които в момента са около 100 долара за барел, доведоха до рязко увеличение на приходите на Русия от петрол.


Русия плува в пари, казва Елина Рибакова, заместник главен икономист в Института за международни финанси, и добавя, че до юли тази година страната е спечелила 97 млрд. долара от продажби на петрол и газ, като близо 74 млрд. долара от тях са от продажби на суров петрол.

По данни на Международната агенция по енергетика само през юли Русия е изпомпвала на световния пазар по 7,4 млн. барела суров петрол и продукти като дизел и бензин всеки ден. От началото на годината този показател е намалял само с около 600 000 барела на ден.


 Износът на руски енергийни продукти процъфтява, тъй като страната е успяла да намери "нови купувачи, нови начини на плащане, нови търговци и нови начини за финансиране на износа", съобщава медията, като се позовава на търговци на петрол, бивши ръководители на руската промишленост и служители в областта на корабоплаването.


 "Осъзнахме, че светът се нуждае от петрол, а никой не е достатъчно смел, за да наложи ембарго върху руския петрол и петролни продукти в размер на 7,5 милиона барела дневно", казва Сергей Вакуленко, анализатор и бивш ръководител на руската енергийна компания.

Веднага след като западните купувачи и техните тихоокеански съюзници решиха да намалят вноса на руски петрол, по-голямата част от обемите бяха пренасочени към Азия и Близкия изток, където страните решиха да не заемат страна в руско-украинския конфликт.


 Индийските компании преминаха от почти нулев внос на руски петрол до почти един милион барела на ден. Държавната петролна компания Indian Oil подписа договор с Роснефт за доставка до 2028 г.

"Руският петрол ще намери своя нов път към Индия, Китай и други пазари", заяви Евгений Грибов, бивш изпълнителен директор на ПАО "Лукойл", цитиран от медиите.


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

дева