Свързани новини

23.03.2015 08:03

Русия показва нови оръжия на Парада на победата

Видян 2439 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия ще покаже на Парада на победата в Москва на 9 май нови оръжия, съобщи ТАСС, цитирана от „Сега“. 70-годишнината от разгрома на фашизма и нацизма през Втората световна война ще събере в руската столица държавни и правителствени ръководители от над 30 държави, сред които няма да бъде българският президент Росен Плевнелиев, който отклони поканата по необявени причини. Руски политици и медии реагираха остро на решението на Плевнелиев.


Сред новите оръжия ще бъдат бронетранспортьорът "Ракушка" ("Раковина") и бойната машина на десанта БМД-4М (модернизирани), съобщи командващият Въздушнодесантните войски Владимир Шаманов. "Вече започнахме да подменяме бронетанковата техника на въздушнодесантните войски. Завършени са държавните изпитания на осем машини БМД-4М и бронетранспортьори "Ракушка". На парада ще дефилират по десет машини от двата вида", каза командващият. Той съобщи, че започва научна работа за създаване на "летящ БМД", но не разкри подробности. Научният колектив бил сформиран в Рязан.


В отговор на ученията на НАТО в Полша, при които край Варшава бяха дислоцирани американски ракети "Пейтриът" от системата за противоракетна отбрана (ПРО), Русия обяви вчера, че е разположила първия си полк с ракети С-400 "Триумф" от своята ПРО. Той е започнал бойно дежурство на Колския полуостров в северозападната част на Русия и съгласува действията си с противовъздушната отбрана на Северния флот. Комплексът С-400 "Триумф" може да обстрелва на 400 км едновременно 36 цели със 72 ракети.


В маневрите "Атлантическа решителност" (Atlantic Resolve) на 50 км от Варшава участват 100 американски военни с 30 бойни машини. Полша няма собствена система за ПРО и през близките седмици се очаква да избере доставчик. Американската фирма "Рейтеън", която произвежда ракетите "Пейтриът", се състезава с френската фирма "Талес" и с европейската група MBDA с комплексите SAMP/T, съобщи радио "Дойче веле". Засиленото присъствие на американски военни в Полша бе обяснено от полския министър на отбраната Томаш Семоняк като "съюзнически отговор на случващото се в източната част на Европа"



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Докато се занимавате с финансови въпроси

Докато се занимавате с финансови въпроси и грижи за