Летище Пулково в Санкт Петербург

Свързани новини

01.12.2023 14:59

Русия поема контрола върху голямо летище от чуждестранни акционери

Видян 594 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът Владимир Путин подписа заповед за прехвърляне на всички права на летище Пулково в Санкт Петербург от чуждестранни акционери на ново руско дружество.

Съгласно президентския указ дяловете в регистрираното в Кипър дружество, което управлява летището във втория по големина град в Русия, ще бъдат консолидирани в ново местно дружество.

"100 % от акциите в уставния капитал на ООО "Въздушни врати на северната столица" (AGNC), собственост на Thalita Trading Limited, подлежат на прехвърляне в собственост на компанията AGNC Holding по начин и при условия, определени от правителството на Руската федерация", се посочва в указа.

Съществуващите акционери, сред които са консорциум с германския летищен оператор Fraport, катарският фонд за богатство и суверенният фонд на Абу Даби Mubadala Investment Co, ще запазят дяловете си, но няма да могат да гласуват.

Декретът също така предоставя на заинтересованите лица възможността да възстановят правото си на глас "по тяхно искане, при условие че сключат корпоративни споразумения с други участници в дружеството и поемат задължения за спазване на руското законодателство".

Германският летищен оператор Fraport, Катарският инвестиционен орган и руската банка ВТБ притежават по около 25% дял в "Пулков.


Решението е взето поради "заплахата за националните интереси и икономическата сигурност на Руската федерация, произтичаща от нарушаването на задълженията от страна на някои чуждестранни юридически лица", се посочва в заповедта.

Според документа прилагането на указа няма да доведе до "икономически ползи" за новия управляващ субект и неговите участници, като се подчертава, че те не трябва да получават никакви допълнителни разрешения или одобрения от руските власти.о".



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 01.12.2023 17:01

    Интересно нали и тук имаха летища тези Фрапорт? Май Варна заедно с ТИМ?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

дева