Свързани новини

05.02.2010 15:07

Русия очаква обяснения от САЩ за ПРО в Румъния

Видян 1525 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия очаква изчерпателни обяснения относно идеята за разполагане на елементи на американския противоракетен щит в Румъния, заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров, цитиран от БГНЕС.


„Очакваме, че САЩ ще дадат изчерпателни обяснения, имайки предвид, че режимът в Черно море се регулира от международната конвенция от Монтрьо“, каза той след преговорите в Берлин със своя германски колега Гидо Вестервеле. НАТО не е страна в преговорите между САЩ и Румъния по въпроса за създаване на американска глобална система за противоракетна отбрана /ПРО/, заяви за РИА „Новости“ пожелал анонимност чиновник от щаб-квартирата на Северноатлантическия алианс. Румънският президент Траян Бъсеску обяви вчера, че страната му ще приеме на своя територия ракети-прихващачи, предвидени от новата система на ПРО на САЩ. Вашингтон потвърди плановете за разполагане на ракети-прихващачи на територията на Румъния, уточнявайки при това, че те са насочени срещу „възможната заплаха“ от страна на Иран. „Това са двустранни преговори. То не се решава от НАТО“, каза източникът, подчертавайки, че алиансът за момента не е взел решение, дали да създаде собствена система за ПРО. Според натовския чиновник, САЩ водят преговори с потенциалните участници в бъдещата американска система ПРО, които са готови да приемат на своя територия нейни елементи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Важен ден

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Важен ден, особено за взаимоотношенията ви с околните.