Свързани новини

23.08.2023 17:00

Русия нападна Украйна и Москва е легитимна цел: Немският външен министър

Видян 1714 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Германският външен министър Аналена Бербок защити нападенията с дрон над Русия от Украйна. На съвместна пресконференция с естонския си колега Маргус Цакна тя заяви, че Украйна е в правото си да защитава хората и територията си и Москва е легитимна цел:

"Русия нападна Украйна и затова Украйна има гарантирано от Хартата на ООН право да се защити. Русия наруши забраната на ООН за насилие, бомбардира цивилни цели в Украйна без прекъсване, болници и църкви и Украйна ке защитава в рамките на международното право. За нас доставката на оръжия е свързана именно със спазването на правилата на ООН".
 
През изминалата нощ имаше нова серия от нападения с дронове на руска територия. Местните власти съобщиха за трима загинали при удар на украински безпилотен апарат в санаториум в Белгородска област и за подобни атаки в Москва. Единият от засечените дронове е ударил строяща се сграда в в центъра на руската столица. Още два безпилотни апарата са били свалени и над западната част на Московска област.


В същото време САЩ се изказаха предпазливо и не подкрепиха подобни удари. Вашингтон от доста време показва нежелание за разрастване на войната извън конфликтната зона.



Източник: БНР



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Heil! 23.08.2023 18:03

    С тая самодоволна и лицемерна усмивчица ще накара накрая и избирателите си да я изръкопляскат... по физиономията! Сбъркан райх — весела Бербок. Ха - ха - ха!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

везни