Свързани новини

27.05.2014 16:20

Русия, Казахстан и Беларус ще подпишат договор за Евразийски икономически съюз

Видян 1635 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 29 май руският президент Владимир Путин и неговите белоруски и казахстански колеги Александър Лукашено и Нурсултан Назърбаев ще подпишат Договора за Евразийския икономически съюз, съобщи руската агенция "ИТАР-ТАСС".


Договорът ще бъде подписан в столицата на Казахстан Астана и ще влезе в сила на 1 януари 2015 г.


В съобщение на Кремъл се казва, че тримата президенти "ще обсъдят функционирането на митническия съюз и общото икономическо пространство".


"Ще планират и бъдещето разширение на Евразийския икономически съюз, включването на Армения в него и изготвянето на пътна карта за изменяне на законодателството на Киргизстан, така че да отговаря на правилата на митнически съюз", пише в съобщението. "Създаването на Евразийския икономически съюз ще позволи на страните да постигнат по-високо ниво на интеграция".


"Трите държави се задължават да гарантират свободното движение на стоки, услуги, капитали и работници и да координират политика си областта на енергетиката, индустрията, земеделието и транспорта. Най-големият общ пазар ще бъде формиран на територията на страни от Общността на независимите държави (ОНД). Това ще бъде нов мощен център на икономическо развитие", казва се в текста на Кремъл.


Договорът за Евразийския икономически съюз не съдържа клаузи по отношение на политическо, хуманитарно или каквото и да било друго съдействие между другите страни. "Политическото и хуманитарното съдействие между страните от Евразийския съюз ще продължи", заяви заместник- министърът на външните работи на Казахстан Самат Ордабаяев. "Нашите отношения в тези направления ще се развиват по линия на ОНД, ОССЕ и Евразийската икономическа общност", добави той.


Ордабаяев посочи, че първоначалния вариант на договора се е отнасял не само до икономически въпроси, но и политическо съдействие, общо гражданство, миграционни политики и обща защита на гражданите.


"Имаше опити да включим клаузи, които регулират всички аспекти на работата на нашит държави", каза той, добавяйки, че тези въпроси вече се регулират от други споразумения. "Изградили сме широка законова база заедно с Русия в множество направления, тук говорим за повече от 500 договора. Няма причина да се страхуваме от липса на регулация", заяви Ордабаяев


Дейността на митниците в Евразийския икономически съюз няма да бъде регулирано от единен наддържавен орган. Те ще останат част от юрисдикцията на националните правителства, понеже всяка от страните има "своите специфични цели", коментира ръководителят на руските митници.


На наддържавно ниво ще се определят само основните методи на работа, а смесването на държавни органи в рамките на Евразийския икономически съюз не се обмисля, добави той. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

козирог