Въвеждането в експлоатация на новия център за данни ще се състои през януари 2024 г., съобщиха от BitСluster, като отбелязаха, че в момента се извършва свързване на трансформатори.

Свързани новини

30.12.2023 16:52

Русия изгражда център за добив на криптовалути в Африка

Видян 27398 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руският доставчик на решения за добив на биткойни BitСluster изгражда 120-мегаватов (MW) център за данни в Етиопия, съобщи компанията на своя уебсайт.

Според прессъобщение, публикувано в четвъртък, съоръжението ще бъде разположено в столицата Адис Абеба, на територията на високоволтовата подстанция Килинто, и ще се състои от 30 000 кв. м.

Въвеждането в експлоатация на новия център за данни ще се състои през януари 2024 г., съобщиха от BitСluster, като отбелязаха, че в момента се извършва свързване на трансформатори.

В доклада се подчертава, че инженерните и техническите условия на центъра за данни отговарят на изискванията на най-модерните минни устройства.

"100% от електроенергията на центъра за данни идва от възобновяеми енергийни източници, по-конкретно от язовира Grand Ethiopian Renaissance Dam, най-големия хидроенергиен проект в Африка, с капацитет 5,15 GW", се казва в прессъобщението.

Съобщава се, че новата енергийна инфраструктура на високоволтовата подстанция Килинто ще осигури "непрекъснато електрозахранване на съоръжението с очаквано време на работа 99%".

BitCluster изтъкна, че мащабът на проекта му позволява да бъде сервизен център с пълен цикъл на работа, като по този начин спестява време и средства за отстраняване на повредени устройства на място, което прави добива по-ефективен.


"Етиопия, със своя хидроенергиен потенциал, несъмнено ще се превърне в ново притегателно място за световния добив", прогнозира съоснователят на BitCluster Сергей Арестов.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

козирог