На таза снимка се вижда как балистична ракета "Ярс" е заредена в силозна установка в Калужката област. (Министерство на отбраната на Русия)

Свързани новини

15.12.2022 11:14

Русия инсталира междуконтинентална ракета преди Деня на стратегическите сили

Видян 807 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Като пореден знак за значението, което Русия отдава на стратегическото си ядрено възпиране, тя е заредила балистична ракета "Ярс" в пускова установка в района на Калуга, предаде CNN.

Министерството на отбраната публикува видеоклип, за да отбележи събитието, точно преди руския "Ден на стратегическите ракетни войски".

В него се казва, че "междуконтинентална балистична ракета от комплекса "Ярс" е била заредена в силозна установка в ракетното формирование "Козелски" в Калужска област".

"Важността на тази операция се състои в това, че ракетата ще бъде на бойно дежурство, както е планирано. Родината ще получи още един образец на ядрени ракетни оръжия, които ще ни позволят да решаваме всякакви задачи на стратегическо ниво", заяви Алексей Соколов, командир на ракетното формирование "Козелски", във видеоклип, споделен от министерството заедно с изявлението.


Съобщението за инсталирането на междуконтинентални ракети в Русия идва след съобщенията, че администрацията на Байдън финализира плановете си за изпращане на усъвършенствана система за противовъздушна отбрана с голям обсег на действие в Украйна, която да помогне за противодействие на атаките на Москва.


На снимката: Балистична ракета "Ярс" е заредена в силозна установка в Калужката област. (Министерство на отбраната на Русия)

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

рак