Представители на Москва и Киев започнаха преговори в Брестката област в Западен Беларус

Свързани новини

07.03.2022 17:07

Русия и Украйна започнаха третия кръг от преговорите

Видян 1434 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Представители на Москва и Киев започнаха преговори в Брестката област в Западна Беларус в понеделник, на фона на продължаващата офанзива на Русия в Украйна. Руската делегация се ръководи от помощника на президента Владимир Путин, Владимир Медински, предаде RT.




Преди срещата Медински заяви пред журналисти, че двете страни ще продължат да се фокусират върху "едни и същи въпроси": вътрешнополитическата ситуация в Украйна, хуманитарните аспекти и военните въпроси.


 


 Първият кръг от преговорите се проведе на 28 февруари, четири дни след мащабната военна операция, започната от Москва с цел "демилитаризация" и "денацификация" на Украйна в името на защитата на населението на двете републики в Донбас, които Русия неотдавна призна. При първоначалните разговори обаче не се стигна до пробив.




По време на втория кръг, проведен на 3 март, страните се споразумяха да създадат хуманитарни коридори, които да позволят на цивилното население в Украйна да напусне зоните на бойните действия.




Оттогава обаче усилията на място са неуспешни, като и двете страни се обвиняват взаимно, че пречат на евакуацията.


 


В понеделник Медински заяви, че Русия и Украйна ще се опитат "още веднъж" да уточнят подробностите по схемата за хуманитарни коридори. "Във всички градове, в които сме поели ангажимент да създадем тези коридори, нашите сили и силите на Донбас са прекратили огъня", добави президентският съветник.




По-рано в понеделник Москва също така потвърди, че руският външен министър Сергей Лавров ще се срещне с украинския си колега Дмитрий Кулеба в Турция в четвъртък в рамките на споразумението, постигнато от президента Владимир Путин и турския лидер Реджеп Тайип Ердоган.




Междувременно украинският министър на отбраната Олексий Резников обеща "изненада" за Русия на бойното поле, като намекна за "значителен напредък" в доставките на западна военна помощ за Украйна. Операцията на Русия, при която се водят интензивни боеве, особено в близост до украинската столица Киев, предизвика вълна от осъждане на Запад.


 


 Западните държави наложиха на Русия безпрецедентни военни санкции и обещаха щедра военна помощ за Украйна, включително малки оръжия, артилерийски установки и дори бойни самолети.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

близнаци