Свързани новини

06.07.2009 18:09

Русия и САЩ се споразумяха за ядрените бойни глави и въздушното пространство

Видян 1909 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

САЩ и Русия постигнаха споразумение във връзка с целта за ограничаване на ядрените бойни глави до 1500-1675 за седемгодишния срок на новото споразумение за ограничаване на въоръженията, предаде Ройтерс. "За седемте години след влизането в сила на споразумението и в бъдеще ограничението на стратегическите системи трябва да бъде в рамките на 500-1100 единици, а за бойните глави, свързани с тях - в рамките на 1500-1675 единици", предвижда рамковото споразумение. То било договорено на срещата на американския президент Барак Обама и руския му колега Дмитрий Медведев в Кремъл.  


САЩ и Русия се споразумяха да възобновят военното си сътрудничество, прекратено от август 2008 г. насам след войната между Русия и Грузия, съобщи Белият дом, цитиран от АФП. Началниците на ГЩ на въоръжените сили на двете страни адмирал Майкъл Мълън и генерал Николай Макаров подписаха във връзка с посещението на президента Барак Обама в Москва нова стратегическа рамка за обмен, съобщи Белият дом. "Споразумението ще позволи възобновяване на двустранната дейност, прекратена от август 2008 г.", съобщи същият източник. Миналата година американската армия отмени планирани съвместни военни учения с Русия заради конфликта между Москва и Тбилиси, който е съюзник на САЩ. Американският министър на отбраната обяви, че ще бъде преразгледана цялата гама от общи военни действия, припомня АФП.


Русия разреши също така използването на въздушното й пространство за транзитно преминаване на американски войници и военни материали за Афганистан въз основа на споразумение, обявено от Белия дом, предаде АФП. Споразумението разширява предишна договореност, която разрешаваше транзита през Русия на военно оборудване. Благодарение на споразумението САЩ вече ще могат да използват руското въздушно пространство за преминаване на войници, оръжие, боеприпаси, резервни части и автомобили (включително бронетранспортьори) без да плащат такси, нито да се налага да спират на руска територия, уточни представител на американската администрация. Американското правителство трябва да спести 133 милиона долара на година, както и ценно време при транспортирането на войници и материали, съобщи представителят, пожелал да остане анонимен.


Различията между Русия и САЩ по въпроса за американския проект за противоракетен щит в Европа остават, заяви заместник министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков, цитиран от агенция ИТАР-ТАСС. "Засега не сме постигнали съгласие относно оценката на последиците от дадено решение на американската администрация, ние все още имаме въпроси относно противоракетния щит", каза още той. "Разговорите в областта на ракетната отбрана протичат много трудно, защото подходите са много различни", каза още Рябков. Американските плановете да установят система за противоракетна отбрана в Полша и Чехия остават сериозна пречка за добрите отношения между Русия и САЩ, тъй като Русия счита, че планът е насочен срещу нейната територия.Информацията е цитирана от БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Великден

Христос Воскресе!

 Великден или Възкресение Христово е ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци