Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен говори на пресконференция по време на срещата на върха ЕС-Япония в Токио в четвъртък.

Свързани новини

12.05.2022 09:37

Русия е "най-пряката заплаха" за световния ред: Урсула фон дер Лайен в Токио

Видян 1780 пъти | Коментари 6
Гласували 2 рейтинг: 1.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Поведението на Русия в Украйна и в чужбина е най-голямата заплаха за глобалната стабилност, заяви в четвъртък председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, съобщава CNN.




Русия "днес е най-пряката заплаха за световния ред с варварската си война срещу Украйна, с тревожния си пакт с Китай и с призива си за нови и много произволни международни отношения", заяви фон дер Лайен пред репортери след разговори с японския министър-председател Фумио Кишида и председателя на Европейския съвет Шарл Мишел в Токио.




Мишел и фон дер Лайен са в Токио за 28-ата среща на върха ЕС-Япония, по време на която подкрепата им за Украйна е сред основните теми в дневния ред.


 


 


Сътрудничеството ни в Украйна е от решаващо значение за Европа, но също така е важно и за Тихоокеанския регион, а също така искаме да задълбочим консултациите си относно един по-настъпателен Китай", заяви Мишел пред репортери. "Смятаме, че Китай трябва да се изправи в защита на многостранната система, от която се е възползвал при развитието на страната си. "
Мишел заяви също, че "отговорните за военни престъпления трябва да бъдат и ще бъдат изправени пред съда".




В речта си заедно с фон дер Лайен и Мишел Кишида заяви пред репортерите: "Руската агресия срещу Украйна разклаща самата основа на целия международен ред, не само в Европа, но и в Азия, и никога не може да бъде оправдана. "




В отговор на руската инвазия в Украйна Япония и Европейският съюз наложиха редица санкции срещу Русия, включително замразяване на активите на президента Владимир Путин и членовете на неговото семейство.


 



(Yoshikazu Tsuno/Pool/Getty Images)



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Anonimen 12.05.2022 23:33

    И тази нефелна невзрачна и корумпирана женица успешно слугува на щатите и води европейците и европейската икономика към крах и фалит. Срещу какво и колко го прави?!

  • 005 Anonimen 12.05.2022 17:00

    Спокойно г-да и дами.Картинката в САЩ много скоро ще се обърне и този път Сатанистите-либерали няма да могат да спрат Доналд Тръмп и Републиканците,нито за сената на есен нито за предсрочните Президенски избори,които се очакват малко след това-с Импийчмънт на Байдън.След това нещата ще си дойдат малко по малко на място.

  • 004 Anonimen 12.05.2022 14:44

    тая не вижда и не мисли по-далеч от носа си....

  • 003 Anonimen 12.05.2022 14:41

    не Русия,НАТО е ЗАПЛАХА за мира в Европа,та и навсякъде по света-те са майстори да я предизвикат

  • 002 Уруспия фон дер Лайнен 12.05.2022 10:05

    Има три варианта за излизане от кризата : 1) гладът като добър възпитател. 2) изгряват 1000 ясни слънца. 3) изваждаш Сатанинските Античовешки Щати от уравнението и "целия запад" изчезва като пръдня из гащи !!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Множество дребни неща, които трябва да се свършат

Множество дребни неща, които трябва да се свършат, ще