Свързани новини

23.10.2011 22:50

Росен Плевнелиев - 41%, Калфин - 27,1%, Кунева - 16,2%

Видян 1489 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Росен Плевнелиев получава най-много гласове на първия тур на президентските избори - 41%, като така той влиза с по-добър резултат в балотажа от Ивайло Калфин, за когото вота си са дали 27,1% от хората, сочат данните от изследване на агенция Галъп, предаде Дарик. Финалната избирателна активност според изследването е 50,2 процента.


Меглена Кунева е с трети резултат - 16,2%, и според данните от проучването за нея битката приключва.


Волен Сидеров събира 4,2% от гласовете на хората, а синият кандидат Румен Христов - 2,1%.Светослав Витков, Стефан Солаков и Атанас Семов - по 1,8 на сто. Останалите кандидати остават с дял под процент от гласовете.


Резултати според различните социологически агенции:


Кандидатът на ГЕРБ за президент Росен Плевнелиев е получил подкрепа от 39,4% към 18.00 ч., съобщиха от МБМД. Според социологическите данни към този час кандидатът за президент от БСП Ивайло Калфин е на второ място с 26,7 на сто подкрепа. С трети резултат е кандидатът за президент Меглена Кунева, получила 17% от гласувалите на президентските избори. Кандидатът за държавен глава на „Атака” Волен Сидеров е получил 4,2 на сто процента на президентските избори, а кандидат-президентът на коалицията „Съюз на десните сили” Румен Христов е събрал подкрепа от 2,5 на сто.


За кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ Росен Плевнелиев и Маргарита Попова, са гласували 41% от избирателите, сочат данните на агенция „Алфа Рисърч” от паралелното преброяване на 50 на сто от секциите. За двойката на БСП - Ивайло Калфин и Стефан Данаилов, са гласували 28%. За Меглена Кунева - 13 на сто. Волен Сидеров събира 3,9% от гласовете, Румен Христов - 2%, Атанас Семов - 1,9%, Светослав Витков - 1,8%, Красимир Каракачанов - 1,1%, и Мария Капон - 0,8%.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

лъв