Свързани новини

28.09.2011 14:13

Ромските деца в Сливен спряха учебните занятия

Видян 1545 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Три училища в Сливен, в които учат ромски деца, днес спряха учебните занятия. Подплашени от слухове, че децата им са застрашени, родители вкупом си ги прибраха вкъщи.


Преди 2 дни много от ромските семейства в Пловдив и Бургас не отидоха на работа и не пуснаха от страх децата си на училище заради протестите в Катуница и ескалацията на случая в градовете.


Днес около 10 ч. при абсолютно спокойно протичане на учебните занятия в двора нахлу тълпа от 200-300 родители, изплашени, че децата им ще бъдат бити от "групи, които идвали откъм центъра", разказа директорът на Шесто училище Митко Митев пред БТА.


На други родители било казано, че има прегазено от кола дете пред училището. Като видели разтревожените си майки, децата, без да знаят какво се е случило, се разплакали, настъпила суматоха. За да бъдат предотвратени инциденти, охранителите на училището повикали полиция.


"В Шесто училище при много добри условия, в които всеки може да се увери на място, учат 1384 деца. Всички те са от близкия квартал "Надежда", от семейства, които се самоопределят като роми, турци и българи", каза Митко Митев.


Близкото Осмо училище е "смесено", но почти по същото време родители от квартала дошли разтревожени да си вземат децата, защото в сградата "имало пожар". И там занятията са прекъснати за днес. Охранител на училището каза, че в момента на нахлуването всички деца били в клас.


Слух за нападнати или застрашени ромчета в други училища станал причина родителите да си приберат децата и от Първо училище в кв. "Комлука".


Говорител на ОД на МВР каза за БТА, че на място след получен сигнал са изпратени сили на реда, които са помогнали, за да не бъде създадено напрежение. Официална информация за случая ще бъде съобщена утре на брифинг в дирекцията, след изясняване на подробностите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци