Свързани новини

23.08.2011 13:29

Роми вилняха и строшиха линейка в Пловдивско

Видян 1907 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Линейка на Спешна помощ бе обстрелвана с камъни от неконтролируеми българи от ромски произход в ромския квартал "Столипиново" в Пловдив, съобщи агенция Фокус.


Причина за нападението най-вероятно е масова психоза, според която мистериозна линейка обикаля пловдивски села и изкормва деца и майки за органи. Това уточни на специална пресконференция в Пловдив комисар Костадин Баков, зам.-директор на Областната дирекция на МВР - Пловдив.


Образувана е проверка в районните управления на полицията в село Труд и град Стамболийски, но досега няма данни да са намерени такива трупове, каза Баков. Създалата се истерия довежда до загуба на една от малкото за областния град линейки, което е немислимо, смята още зам.-директорът на полицията. Той добави, че в Пловдивската дирекция на полицията също няма скрити трупове и всеки инцидент се съобщава в полицейските бюлетини ежедневно.


Данните, с които разполага полицията, са, че този слух идва от Пазарджик, където също "била обикаляла мистериозната линейка", каза Баков, като изрази надежда слухът скоро да отмине Пловдив и хората да се успокоят.


Ромите си остават най-бързо увеличаващата по прираст се група българи като заедно с това се увеличава и неграмотността и липсата на здравни грижи. Същата демографска група е най-податлива към наркомания, кражби, проституция, ранни раждания и търговия с органи и деца, смятат специалисти.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

водолей