Свързани новини

30.08.2009 15:45

Роми саботират празника на Съединението

Видян 1644 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бойкот на празника на Съединението се готвят да направят жителите на пловдивския квартал „Столипиново“, съобщи Plovdiv24.com. На 6-ти септември 500 души имат намерение да блокират възлови булеварди под тепетата. Денят е обявен и за празник на град Пловдив.  Кметът Славчо Атанасов е поканил на тържествата президента Георги Първанов, премиера Бойко Борисов, целия Министерски съвет, депутатите, висши представители на съдебната власт и дипломати. Ромски протести били предвидени и за първия учебен ден 15 септември и в Деня на независимостта – 22 септември.


Като причина за недоволството си ромите посочват мизерията в квартал „Столипиново". Според тях, ако им се изчисти, те няма да мърсят по улиците, нито ще задръстват канализациите си. Председателят на стачния им комитет Яшар Асан обеща, че те щели да протестират мирно и тихо.


Около 300 души се събраха на протест на 29 август в новата градинка на ул. „Елба" в кв. „Столипиново". С химна на България бе дадено началото на проявата. От импровизирана трибуна бяха издигнати лозунги „Искаме работа, искаме да ни уважават", „Да няма расова дискриминация", „Искаме да живеем на чисто". Аргументите на водачите на протеста бяха, че децата им се разболяват от мръсотията в квартала.
Освен това ромите настояват и за оставката на зам.-кмета по сигурността Руси Панчев, тъй като според тях, с гласуваната забрана за сватбите на открито се погазвали традициите им, а самият Панчев ги третирал като криминален контингент. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

близнаци