Свързани новини

22.11.2013 10:35

Роми от ОМОН: Ако трябва, ще се бием с хората на Расате!

Видян 1121 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ОМОН е Организация на малцинствата за отбрана от насилие. Смятаме да поканим за водач на организацията известния ром Ташко Танов, треньор по джудо и самбо. Ще бъдат поканени роми от цялата страна - бивши командоси, военни, полицаи - да участват в организацията. Целта е да се противопоставим на биячите на Расате. Това заяви пред Нова телевизия Петко Асенов, един от учредителите на ОМОН.Д-р Йордан Манасиев от Български национален съюз скочи срещу опонента си и заяви на висок глас: „Откъде накъде ще ми давате квалификации какъв съм аз? Държа да обясня пред обществото. Ето ви членската карта. Всички участници в гражданските патрули имат такива карти. Ако се наложи, те ги представят, ако нямат, значи не са от нашите хора“.


Мургавите представители на ромската защита заявиха: „Правим ОМОН сега в София. Ще направим структури във Видин, Монтана и цялата страна. Ако трябва, ще се сбием, но те нямат право да тръгват срещу нас така“.


„Ние създаваме нещо с чисти идеалистични намерения да спрем криминалната престъпност в страната. А вие ми водите тука някакви цигани! Пак казвам, ако някой самозванец излезе и започне да извършва безобразия, опитвайки се да ни злепостави, много лесно може да бъде разпознат“, категоричен бе поддръжникът на Расате.


„Аз си плащам данъци, част съм от това население, част съм от България. Защо спирате тъмни, черни и всякакви различни хора? Ами има и руси роми“, отговориха му в един глас представителите на ОМОН.


Те заявиха, че ще имат среща с главния прокурор Сотир Цацаров, на която ще настояват да бъдат спрени т.нар. граждански патрули. „Ние от векове живеем в тази държава и никога не е имало етническо напрежение. Който насажда омраза, трябва да носи наказание“, категорични бяха ромите.


„Ние не използваме езика на омразата, не гоним ромите. Единствената ни цел е да помогнем на полицията при справянето с криминалната престъпност“, настоя на позицията си човекът на Расате.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

телец