Свързани новини

31.07.2009 11:33

Роман Василев: С Калин Георгиев не сме обискирали НАПИ

Видян 2495 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Никакви обиски никъде не е имало, заяви заместник-градският прокурор на София Роман Василев в отговор на въпрос на БГНЕС дали късно снощи е била обискирана Националната агенция за пътна инфраструктура. Няма никакви обиски на никаква агенция, категорично отрече Василев. Не съм бил в сградата на НАПИ. Това, което правим с Калин Георгиев, не е тема на разговор - още повече в медиите, каза Василев.
Аз съм бил там - по време на обиска преди година - тогава бяха арестувани двама служители, поискали подкуп. Когато трябва да бъдат арестувани някои, ще бъдат, каза Василев. Към настоящия момент няма никакви подобни намерения. Ще си запазя правото да не спомена повода, по който сме били там наблизо с директора на криминална полиция Калин Георгиев, допълни Василев.


Снощната акция на Софийска градска прокуратура и на ГД „Криминална полиция“ в Националната агенция „Пътна инфраструктура“ е била с цел предотвратяване на евентуални злоупотреби или унищожаване на документи от вече бившите служители на агенцията, съобщи БГНЕС. Не е потвърдено предположението на органите на реда и не са били изземани документи, обясни вътрешният министър Цветан Цветанов след срещата си с главния комисар на „Криминална полиция“ Калин Георгиев. До един месец ще има видими резултати относно проверката по проектите финансирани от САПАРД, за които бяха у нас инспекторите от ОЛАФ, заяви още Цветанов. Той добави, че имаме кредит на доверие от страна на ОЛАФ, което е било показано сутринта на срещата в Министерския съвет на инспекторите с министър-председателя Бойко Борисов, главния прокурор Борис Велчев и министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. Проверките в НАПИ ще продължат след встъпването в длъжност на новото ръководство, допълни той. Все още не е приключил анализа на всички структури на Министерството на вътрешните работи,но от сега е ясно, че ще бъдат направени и кадрови промени в с цел връщане на общественото доверие към министерството и подобряване на работата му. Ще бъдат направени и промени в ГД"Криминална полиция", които да позволят на ръководството й да упражнява реален контрол над регионалните си структури и ще бъде изготвен план за реализацията на определени оперативни дела, по които се работи. Цветанов обеща създаването и на работеща система, която да свързва МВР с останалите министерства и ведомства и да подпомага тяхната дейност.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион