Свързани новини

23.07.2018 11:13

Рохани: Ще избухне "майката на всички войни", Тръмп: Никога не заплашвайте отново САЩ

Видян 1728 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Американският президент Доналд Тръмп обеща "последствия, каквито малцина са понасяли" за иранския президент Хасан Рохани.


В Туитър, използвайки само главни букви Тръмп предупреди иранския лидер "никога да не заплашва отново Съединените щати" или "ще претърпи последствия, каквито малцина са понасяли в историята". След това обвини Рохани, че използва "луди думи на насилие и смърт".


Реакцията на американския президент очевидно е в отговор на по-ранното предупреждение на Рохани, който в неделя призова Вашингтон да се въздържа от провокации спрямо Иран, освен ако не иска "майката на всички войни" да избухне.


"Американците трябва добре да разберат, че мирът с Иран е майка на целия мир, а войната с Иран е майка на всички войни", предупреди Рохани.


Вече напрегнатите отношения между Вашингтон и Техеран бяха допълнително нагнетени от кампанията на Държавния департамент на САЩ за разрушаване на иранското правителство чрез пропаганда, предаде RT. Американският държавен секретар Майк Помпео обяви в неделя, че САЩ  ще подкрепят дисиденти в Иран с нов 24-часов канал на фарси и онова, което той нарече "дълго игнорирания глас на иранския народ".


САЩ увеличиха усилията си да изтласкат Иран, четвъртия по големина производител на петрол в света, от световния пазар, като заплашиха европейските си съюзници с вторични санкции, ако не намалят целия внос на ирански петрол до 4 ноември. Помпео в неделя потвърди заплахата, заявявайки, че САЩ в момента са в разговори с партньорите на Иран, "за да се намали вносът възможно най-близко до нулата" до определения краен срок.


Снимка: Ройтерс



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни