Родолюбиви български граждани събират средства за изграждане на паметник на революционера Иван Михайлов

Свързани новини

27.12.2023 10:00

Родолюбиви българи събират средства за изграждането на паметник на революционера Иван Михайлов

Видян 14680 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Родолюбиви български граждани събират средства за изграждане на паметник на революционера Иван(Ванче) Михайлов. Монументът трябва да бъде поставен в Благоевград.


Средствата се събират по сметки на Николай Йовев от „Национална съпротива“, като родолюбецът Благовест Асенов също призова за дарения за добрата кауза.


Събраната сума през първите 10 дни от кампанията е 1031 лева. Необходими са поне 7000 лева, ако паметникът бъде изграден от полимер бетон. Ако се избере бронз, тогава сумата скача на 15 000 лева и допълнителни 2000 лева за монтаж.


Пред Искра.бг Николай Йовев обясни, че с него са се свързали и от трета компания, която предлага да изгради паметника от естествен камък. Самата фирма е готова да дари 3000 лева, като по този начин сумата за монумента от 16 400 лева ще стане 13 400 лева.


Благоевград е избран за поставяне на паметника на Иван Михайлов, защото в града вече има кръстени улици на името на революционера, обясни още пред Искра.бг Николай Йовев.


„Всеки лев е от полза, а каузата е добра, защото народ, който помни историята и героите си има бъдеще! Това е така, защото рано или късно такъв народ започва да подражава на делата на тези, които почита! А днес от подражатели на делото на Иван Михайлов имаме крещяща нужда.“


„Идеята се зароди оттам, че след като са започнали да се кръщават улици на Иван Михайлов и след като има инициатива да се правят паметници в Благоевград в тази насока, решихме да продължим това начинание. За целта сме набелязали място, където едно време е имало паметник. След това той е бил премахнат и постаментът в момента стои празен, като е обрасъл с дървета и храсти около него. Решихме въпросното място да го пригодим за нов паметник и то точно на Иван Михайлов, понеже имаме на Тодор Александров в града, освен това направиха и на Мара Бунева“, подчерта още Николай Йовев.


Всеки, който желае, може да дари средства по банкова сметка или чрез Revolut. Като основание трябва да бъде записано: паметник Иван Михайлов.



Банка ДСК:
Николай Добринов Йовев
BG28STSA93001527623389

Revolut:
@nikola42bj



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 27.12.2023 22:48

    като дойде дпс-то на власт, половин Турция има български тескерета, ще започнат да събарят всички български паметници

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

близнаци