Свързани новини

12.10.2021 17:42

Рязък скок на бедността в България за 10 г.

Видян 3170 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


В периода 2013-2019 г. делът на хората в лишени е у нас се е увеличил, вместо да се стопи, става ясно от Националната стратегия за намаляване на бедността за следващото десетилетие, публикувана за обществено обсъждане.  Така страната ни няма да изпълни поставената национална цел - броят на живеещите под чертата да се намали с 260 хил.  до края на тази, спрямо базовата 2008 г.  
Независимо, че се наблюдава намаление в броя на хората, живеещи в бедност, с приблизително 46 хил.  души през 2019 г. спрямо базовата 2008-а. Тенденцията показва, че няма как да се постигне желаната стойност  нуждаещите се да намалеят с 260 хиляди до края на т.г. и в контекста с кризата с Covid-19, която също оказва влияние.
По данни на Евростат България е сред държавите, в които рискът от бедност за населението е над средните европейски нива.
„Страната няма адекватна политика за социалната закрила на най-уязвимите - пенсионерите и децата”, обяви зам.-социалният министър Иван Кръстев на дискусия по доходите, организирана от фондациите Солидарно общество и Фридрих Еберт. Той добави, че за 10 г. - от 2010 до 2020 г. месечните помощи за отглеждане на дете са се увеличили с едва 5 лв.. На форума стана ясно, че 1,6 млн.  българи са под прага на бедност, а близо 1/2 млн. души или 29%  от наетите в страната са на минимална работа заплата.
Статистиката сочи, че броят на бедните пенсионери се е увеличил със 128 000 души, а на бедните деца с над 17 000 през 2010 -19г., предаде БНР. В същото време за 10 г. населението на България е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 13.10.2021 12:21

    България затъва в мизерия и бедност по една причина и тя е - ТЪП НАРОД ! Вчера българският народ се появи и в испанската преса, която с голямо учудване заяви, че никъде по света няма да се намери народ при който уличена партия в корупция и кражби начело на която стои мафиот заснет с пачки евро, кюлчета злато и пистолет в спалнята си, според социологическите проучвания да води с чувствителна преднина в проценти пред останалите партии ! Тъпотията на този народ е изтрила от съзнанието му чувството за СРАМ и ДОСТОЙНСТВО, срам от грешен изборен вот, срам от простотия, срам от мнението на света, че ни нарисуваха като КЕНЕФ, че ни оприличават на СТАДО ОВЦЕ, срам пред Ботев, Левски и останалите български герои доказали, че да си БЪЛГАРИН е нещо велико, срам от лазенето и навеждането пред мафиоти и измамници, срам от БЪЛГАРЩИНАТА,срам от затриването на нацията и езикът ни, който се слави като език НАЙ-ЯСЕН И ТОЧЕН в света, а вкарваме чуждици ненужни и неясни за да докажем, че сме ОВЦЕ и нямаме нито достойнство нито морал за да съществуваме ! СРАМНО Е, ЧЕ СМЕ ОВЧЕ ПЛЕМЕ !

  • 002 затвор и пълна конфискация 13.10.2021 09:48

    Ако бандитът Борисов и крадливата му ОПГ и бизнес кръгът му върнат откраднатите безнаказано стотици милиарди обратно в хазната нещата коренно ще се променят. Наглостта и алчността им са толкова големи, че самият Борисов и неговата дебеланка Сачева и до момента са против увеличените незначително с оглед огромната инфлация пенсии и мин.заплата. Тази престъпна шайка умишлено наложи геноцид над бълг.народ за да може да краде с милиони и милиарди от тях

  • 001 Жоро 13.10.2021 08:48

    Работещите бедни... За работата,която аз работя, в Германия например получават приблизително 10 пъти повече (става дума за високо квалифициран труд).Така, че ситуацията в Бг е тотален и съзнателен геноцид, подпомаган неистово от българската управляваща върхушка, която разбира управлението като присвояване и усвояване на средства за собствени облаги.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

везни