Свързани новини

14.03.2012 17:35

Режат шефските заплати в общинските дружества

Видян 1468 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Намаляват заплатите на шефове в общински дружества в София. Те ще бъдат с до 30 на сто по-малки, след приемането на новите правила за определянето им. Това заяви заместник-кметът на столицата Дончо Барбалов. Ако бъдат одобрени новите разпоредби ще влязат в сила от май.
Заплатите на ръководните органи на общинските дружества ще се определят по методика, от която ще отпадне коефициентът на изменение на задълженията. По този начин до момента са били ощетявани ръководещите дружества, управляващи пазарите и такива с множество обществени поръчки, тъй като събираните от тях гаранционни депозити са били отчитани като задължение, а това е намалявало възнаграждението им.
Единицата, която ще служи за база при определянето на възнагражденията вече няма да е средната работна заплата за дружество, а минималната работна заплата за страната, която от 1 май от 270 се вдига на 290 лева.
Възнагражденията на управителите, изпълнителните директори и съветите на директорите на общинските дружества вече ще се изчисляват месечно, а не както е сега - на тримесечие.
Въвежда се и санкция, ако ръководствата реализират отрицателен финансов резултат от оперативната дейност. Ще бъдат глобявани и ръководителите, които не внасят в срок осигуровките на работниците в дружествата, както и тези, които не представят вярна информация за състоянието на дружеството.
В отговор на въпрос Барбалов посочи, че с до 30 процента ще е реалното намаление на сегашните заплати на ръководствата на общинските дружества Топлофикация-София и на Центъра за градска мобилност. С предложените промени се ограничава и размерът на представителните разходи, които могат да са до 1 000 лева годишно, само при постигнат положителен финансов резултат.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес фокусът ви може да се измести към практичните аспекти


Днес фокусът ви може да се измести към практичните