рибена супа за 19 лв.

Свързани новини

06.07.2023 10:51

Ресторант в Созопол пусна рибена супа за 19 лв.

Видян 1193 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Собственичката на ресторанта обясни защо цените са толкова високи, а кметът на града също отговори

Един негативен коментар в социалните мрежи, че по българското Черноморие няма туристи, защото рибената чорба се предлага на цена от близо 20 лева, стана изключително популярен тези дни, казва БНР.

Тази информация беше многократно споделяна като коментарите под нея варираха от „ах, тези тарикати по морето“, до „цената си заслужава заради качеството“.

Важно уточнение е, че това е рибена супа, а не рибена чорба, т.е. освен бульон има и риба в нея. Ресторантът не е крайпътно заведение, а е малко бутиково бижу, с гледка край морето.

„Това е рибена супа, а не просто рибена чорба. Приготвена е с много качествени продукти, в нея има различни видове риба. Основната е калкан, почиства се много внимателно, защото има много много кости, по същия начин се почистват и останалите видове риба. За да стане много вкусна, се използва и бульонът от калкана. Супата е взаимствана от френска рецепта, която се нарича супа „Буябес“, затова казвам, че не е просто рибена чорба. При нас тази супа е с цена 18,99 лв., защото залагаме на качеството, а накрая при сервиране добавяме и шафран, който прибавя допълнителен аромат на супата. Във Франция тази супа се предлага и за 150 евро.", казва собственичката на заведението.

По нейни думи негативните коментари не са я изненадали, но храната им е с естествени продукти и не се използва палмова мазнина или течен маргарин.

Кметът на Созопол Тихомир Янакиев първи реагира на негативните коментари за скъпата рибена супа. Той показа в социалните мрежи касова бележка за рибена чорба от плажен капан:

„По принцип си ям рибената чорба вкъщи, но ми стана интересно и отидох в първото заведение, най-близо до Общината, до брега на морето. Рибената чорба беше 5,30 лв. Беше вкусна. За мен е смущаваща цената от близо 20 лева за рибена чорба, но може и да съдържа някакви екзотични риби. Явно щом предлагат на такава цена рибена супа то има и хора, които предпочитат да я консумират. За мен е най-важно качеството на предлаганата услуга“, казва той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката