След двучасово закрито заседание и час и половина почивка съдия Божидар Кърпачев прецени, че има достатъчно доказателства

Свързани новини

01.09.2023 12:40

Решетки за обвинените за източване на Здравната каса

Видян 1044 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Управителят на медицински център “Медлайф” Ненко Василев, д-р Ростислав Костадинов и обвинените за техни помагачи Пламен Коларов, Веселина Николова и Златка Бързакова получиха най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража”.

След двучасово закрито заседание и час и половина почивка съдия Божидар Кърпачев прецени, че има достатъчно доказателства да се предположи, че са виновни за схемата за източване на Здравната каса. В последната година медицинският център е издал документи за около 5,2 млн. лв. за помощни средства на инвалиди.

Към мотивите за мярката съдията посочи, че петимата са обвинени в тежко умишлено престъпление. Той споделя доводите на защитата, че на този етап от разследването няма достатъчно доказателства за осъдителна присъда. “За вземане на мярката обаче е нужен по-малък доказателствен интензитет”, заяви съдия Кърпачев.

От събраните показания магистратите са добили пълна картина както за схемата, така и за действията на всеки един от участниците. “При положение, че на всеки от тях е повдигнато обвинение за продължително престъпление с над 200 деяния, не е важно дали са всички са виновни за всяко едно”, обясни съдията. Той посочи, че няма опасност обвиняемите да се укрият, но може да извършат други престъпления.

“Обществена опасност на деянието се увеличава заради големия размер и механизма на извършване. По делото има данни за извършени и други престъпления – пране на пари и участие в организирана престъпна група, макар още да няма повдигнато обвинение за това”, каза съдия Кърпачев.

В разпита си Пламен Коларов е направил пълни самопризнания. Спрямо него обаче има данни за склоняване към лъжесвидетелстване, така че няма да получи по-лека мярка от останалите обвинени.

Адвокатите на петимата заявиха, че ще обжалват. Те имат право да го направят в 3-дневен срок пред Окръжния съд. Заседанието на втора инстанция ще бъде на 7 септември.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 01.09.2023 13:58

    хващат дребните далавераджии, а големите доктори и вирусолози убийци, които до ден днешен продължават срещу пари да хвалят отровните ковид ваксини, от които продължават да измират и да се инвалидизират хора, по студия и медии продължават пъкленото си дело, други доктори мошеници източват здравната каса с псевдолекарства срещу огромни комисионни, а няма пари за качествените, министри полуграмотни шарлатани със смешни новости като изписване на антибиотици по интернет- жалка действителност

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

дева