Свързани новини

14.10.2018 09:10

Репортери без граници: Не смятаме, че реакцията ни беше прибързана

Видян 2230 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Организацията Репортери без граници продължава да твърди, че е рано да се правят заключения дали убийството на русенската журналистка е свързано с работата й.


"Българското правителство трябва да гарантира сигурността на колегите на убитата журналистка Виктория Маринова". Това заяви в интервю за Хоризонт Полин Адес – Мевел, ръководител на бюрото на Репортери без граници за Европейския съюз – регион Балкани.


Тя е категорична, че е рано да се правят заключения дали убийството на русенската журналистка е свързано с работата й, но от Репортери без граници настояват да се провери дали заподозреният за престъплението Северин Красимиров е действал сам или има и други замесени:


„Ние се чудим защо няма отговор на нашите призиви. Не смятаме, че българските власти положиха усилия да защитят журналистите от сайта Биволъ. Също така в неделя призовахме да се осигури защита на колегите на Виктория Маринова, независимо дали убийството й е свързано с работата й или не“.


Според нея реакцията и на обществото, и на правозащитните организации, на всички на практика,  е била изключително силна: "От Репортери без граници считаме, че е нормално да има толкова силна реакция, защото имаме трети случай на убит журналист за по-малко от година в Европа. Ние отчитаме, че тя беше журналист, който заяви намерение да продължи да следи историята с корупцията и че на живота й бе посегнато няколко дни след излъчването на предаването й. Не мисля, че реакцията ни беше прибързана. Като организация ние сме напълно съгласни с факта, че трябва да се следят много внимателно резултатите от разследването, провеждано от българските власти".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак