Свързани новини

28.04.2014 11:50

Ремонтират площада пред НДК след 24 май

Видян 1598 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Паркът около НДК ще грейне с ремонт за около 13 млн. лв., а изкуствена река ще радва столичани. В момента тече последният етап от конкурсните процедури, а до края на май общината планира да започне мащабния ремонт. Той ще продължи една година и ще се прави поетапно, така че да не се затруднява през това време достъпът на гражданите до подлеза на НДК.


Проектът предвижда 2000 дървета ще бъдат посадени в парка пред НДК, а в детския кът ще бъде изградена изкуствена река с мостчета, водопади и езерца, съобщава "Монитор".


Освен това изпочупените 67 дка настилки ще се заменят с 5 вида плочки - гранит, врачански камък и 3 вида паваж. Освен това ще се наредят и нови тротоари по всички улици и булеварди, ограждащи градината. Те ще бъдат опасани и от 1200 км велотрасета.


Всички 250 пейки ще се ремонтират и ще се сложат нови 120 кошчета и чешмички. Освен това паркът ще се пази от вандали с 29 камери. 356 лампи ще бъдат поставени по алеите, а всички паметници ще блестят с прожекторно осветление. В бяло ще светят и фонтаните, както и отделни цветни композиции.


Отделно ще се изготви нов проект и за пространството около рушащия се паметник „1300 години България”, за който тече конкурс.


През май ще започне и реденото на плочки около езерото „Ариана”. За ремонта в Борисовата градина са заделени около 850 000 лв. и бъдат възстановени пешеходните алеи и тротоарите, а пространството ще се освети от кралски фенери.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

дева