Понастоящем Великобритания преживява най-тежкия спад на жизнения стандарт, откакто се води статистика, като миналата година Службата за управление и бюджет предупреди, че спадът ще продължи до март тази година. Миналата седмица синдикатът TUC предупреди, че реалните заплати няма да се върнат на нивата си от 2008 г. поне до 2028 г

Свързани новини

21.01.2024 07:45

Рекордно високи разходи за погребения в UK, всеки четвърти с директна кремация или погребение без изпращане

Видян 23509 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Разходите за погребения в Обединеното кралство са се увеличили до рекордно високи нива, което е накарало почти всеки четвърти човек да избере директна кремация или погребение без изпращане, според доклад на застрахователната компания SunLife В доклада се посочва, че почти един на всеки пет души е трябвало да продаде вещите си, за да плати погребението си през миналата година.

В доклада се посочва, че "цената на умирането" в Обединеното кралство през миналата година е достигнала средно 9 658 паунда (12 296 долара), като се вземат предвид разходите за погребение или кремация, цената на панихидата и разходи като съдебни такси. Това представлява увеличение с 458 паунда от 2022 г. насам и е най-високата подобна цифра, регистрирана някога от SunLife.

През 2023 г. самото погребение ще струва средно 4 141 паунда - с 4,7% повече, отколкото през 2022 г., и повече от едва 1 835 паунда през 2004 г. С нарастването на цените в доклада се отбелязва, че все повече британци избират по-евтини погребения, въз основа на интервюта с повече от 1500 семейства и 100 погребални агенции.


 Миналата година около 20 % от семействата са кремирали директно своите близки, докато през 2019 г. този дял е бил едва 3 %. При директната кремация починалият се отвежда направо в крематориума без религиозна или друга възпоменателна служба. 4% са избрали директно погребение, при което починалият се погребва без служба. 2023 г. е първата година, в която SunLife отбелязва този вид погребение в своя доклад.

В доклада се отбелязва, че директното погребение струва средно 1657 паунда в сравнение с цената на традиционното погребение, която е 5077 паунда. Без значение какъв вид погребение ще избере човек, все повече хора изпитват затруднения да платят за собственото си отпътуване, като 45 % от тях трябва да разчитат на семействата си да поемат част от разходите. От миналата година насам броят на хората, които продават свои вещи, за да покрият разходите си за погребение, е нараснал от 15 % на 18 %, се посочва в доклада.

Понастоящем Великобритания преживява най-тежкия спад на жизнения стандарт, откакто се води статистика, като миналата година Службата за управление и бюджет предупреди, че спадът ще продължи до март тази година. Миналата седмица синдикатът TUC предупреди, че реалните заплати няма да се върнат на нивата си от 2008 г. поне до 2028 г.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 21.01.2024 15:58

    ваксините убиват всеки ден, убиха Филип, след това кралицата, сега е на ред Кейт, дано не е развила рак, световна депопулация и само вакс фирмите, бил гейтс и погребалните агенции са печеливши

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Опитайте се да подобрите отношения


Опитайте се да подобрите отношения или да изгладите